Primul român vaccinat anti-covid-19 în Anglia e medic. Ce i-a apărut după prima doză

Primul român vaccinat anti-covid-19 în Anglia e medic. Ce i-a apărut după prima doză
Primul roman vaccinat anti-covid

Medicul lucrează în secțiile cu pacienți infectați cu coronavirus și a vorbit pe forumul Reddit România cum se simte și ce efecte are vaccinul de la Pfizer, ce este utilizat în campania de vaccinare din Marea Britanie.

Primul român vaccinat anti-covid-19 în Anglia e medic

„Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări”, a postat medicul. Drept dovadă că s-a vaccinat, medicul a prezentat o fotografie cu prospectul care i s-a „dat la vaccinare”. Acesta a primit întrebări de la aproape 300 de utilizatori. Mai mult acesta spune că are 26 de ani și că suferă de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID-19. În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin. „Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția”, a spus medicul despre primele efecte.

”Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic”

De asemenea, întrebat și care ar putea să fie celelalte efecte secundare, medicul a explicat în detaliu:

„Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri in rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut. De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie intensivă datorate astmului etc. Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie) și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, a mai declarat acesta.

Amintim că marți, Marea Britanie a dat startul oficial al campaniei de vaccinare anti-Covid. Astfel că oficialii britanici din domeniul sănătății se așteaptă să dețină până la 4 milioande de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, ce oferă până la 95% protecție împotriva noului coronavirus, disponibil până la finele lui decembrie. De asemenea, Guvernul a comandat până în prezent 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, care este suficient pentru a vaccina 20 de milioane de persoane ori o treime din populația Regatului Unit. În plus, în Marea Britanie s-au înregistrat mai multe decese din cauza coronavirusului, și anume, 61.000 de morți, decât în orice altă parte a Europei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI