Primul primar de culoare din România nu a fost să fie. De ce crede congolezul că a pierdut alegerile

Primul primar de culoare din România nu a fost să fie. De ce crede congolezul că a pierdut alegerile
Primul primar de culoare din România nu a fost să fie. De ce crede congolezul că a pierdut alegerile

Alegătorii din comuna Buturugeni (Giurgiu), l-au găsit pe buletinul de vot, la alegerile locale de duminică, pe Raymond Eminga. Congolezul nu a reușit să câștige lupta pentru funcția de primar.

De ce crede congolezul că a pierdut alegerile

Două dintre măsurile pe care Raymond Eminga le-ar fi luat dacă ar fi ieșit primar ar fi fost, construirea unei căsuțe poștale pentru nemulțumirile sătenilor și implicarea lor în ședințele de consiliu.

Conform rezultatelor parțiale, bărbatul din Congo adunase mai puțin de 100 de voturi, cu mult sub cele peste 1300 ale candidatului PSD Dumitru Preda, însă, Raymond Eminga a explicat că nu se dă bătut și o să mai candideze și pe viitor.

„Eu am intrat chiar în lupta asta, conștient că nu era ușor, pentru că primarul de la PSD, trei a avut până ieri, trei mandate, a intrat în al patrulea. Se înțelege bine cu cei de acolo și e născut acolo. Eu, care vin din alte meleaguri, să vin să-l demontelez așa, dintr-o dată, nu e ușor…

În programul nostru ne-am gândit la participarea consătenilor la ședințele de consiliu local. Eu, dacă preluam primăria, primul lucru era să construim o căsuță poștală la care consătenii depuneau cererile cu problemele care îi deranjează. Noi, la rândul nostru, înainte de fiecare ședință, le adunam și îi invitam să participe.

Am câștigat o experiență, pentru că eșecurile ne învață, ne întăresc. Nu renunț, rămân lângă domnul Victor Ponta, continui lupta” a spus congolezul Raymond Eminga la Digi24.

A stat mai mult în România decât în Congo

La vârsta de 23 de ani, Raymond Eminga a venit din Congo în țara noastră, pentru studii, și spune că „a stat mai mult în România decât în Congo”. El susține că a obținut cetățenia română și se implică atât în viață comunității din Buturugeni, județul Giurgiu, unde și-a cumpărat o casă bătrânească, și oferă și „meditații gratis la limba franceză pentru copiii din sat”.

Raymond Eminga, a pierdut alegerile.
De ce a pierdut alegerile Raymond Eminga

Congolezul a afirmat că motivul pentru care s-a implicat și în politică este faptul că vrea ”să contribuie cu idei bune”. Raymond Eminga a fost membru PSD Giurgiu, dar a aderat la Pro România în anul 2019.

„Eu am ales PRO România. Încerc să mă implic în activitatea politică pentru că am fost primit cu toată căldură în comuna Buturugeni și recunosc că poporul român e unul cu un nivel ridicat de ospitalitate, ceea ce face ca Raymond să ajute un pic dacă poate”, a mai declarat Eminga, potrivit sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI