27 sept. 2021 | 18:29

Primul oraș mare din România unde intră carantina de noapte în weekend. Restaurantele și sălile de fitness se închid

Sănătate
Primul oraș mare din România unde intră carantina de noapte în weekend. Restaurantele și sălile de fitness se închid
Noile restricții lovesc dur începând de astăzi

Pe 22 septembrie printr-o decizie a CJU Timiș, orașul de pe Bega intra în carantină de noapte. La acel moment incidența era de 4,49 iar reglementările nu erau încă modificate la nivel național. Tot atunci, prin decizia locală, nu se impunea închiderea restaurantelor și a sălilor de fitness. Astăzi, în schimb, pe baza nilor modificări aduse, CJU Timiș a luat o nouă decizie dură în Timișoara, pe fondul creșterii ratei de incidență.

Timișoara lovită rău de valul 4 de pandemie

Înainte cu 24 de ore de decizia CJU Timiș, în Timișoara era anunțată o rată a incidenței de 4,49 la mia de locuitori. În afară de Tmișoara, în județ mai erau cel puțin alte 5 localități cu incidența mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori. Datele alarmante au decis ca CJSU să se întrunească pe 22 septembrie într-o ședință de urgență. Timișoara, începând de vineri, 24 septembrie 2021, seara, a intrat în carantină de noapte și pe timpul weekend-ului.

CJU Timiș anunță astăzi o incidență de 7,15 la mia de locuitori

Dacă până astăzi nu se impunea închiderea restaurantelor și a sălilor de fitness, după modificarea normelor de către CNSU, autoritățile locale au fost obligate să treacă la un alt nivel carantina din Timișoara. Datele zilei de astăzi au arătat o creștere exponențială a incidenței de la 4,49, cât era pe 22 septmbreie, la 7,15 la mia de locuitori, conform datelor de astăzi, 27 septembrie.

CJU Timiș s-a întrunit din nou într-o ședință de urgență anunțând noi restricții dure. Și-așa o industrie locală lovită în plin de efectele pandemiei, HoReCa din Timișoara a primit astăzi o nouă lovitură. CJU Timiș a anunțat ca începând de astăzi restaurantele din localitate, precum și sălile de fitness să fie închise până când incidența ratei de infectare va scade sub 4, cel puțin. Tot ceea ce înseamnă restaurante, cafenele, săli de fitness sau bazine de înot, toate se vor închide începând de astăzi, ca urmare a creșterii incidenței la 7,15 la mia de locuitori.

Celelalte decizii, de restricții de călătorie pe timpul nopții rămân valabil, excepție făcând persoanele vaccinate cu ambele doze și cu cel puțin 10 zile de la vaccinare. Rămân în vigoare și deciziile de închidere a magazinelor, pe timp de weekend, la ora 18:00, fiind permisă doar livrarea la domiciliu până la ora 5 dimineața.

Masca este în continuare obligatorie în spațiile deschise și la o distanță de 50 de metri de instituțiile de învățământ de pe raza orașului Timișoara. Inspectoralul județean Timiș nu a luat încă decizia de a trece elevii din Timișoara în sistemul de predare online, deoarece s-a luat în calcul incidența de vineri, 24 septembrie, care era la acel moment 5,68, dar mai mult ca sigur, de săptămâna viitoare vor trece în online, având în vedere rata luată în calcul de la finalul acestei săptămâni.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro