Primul oraș din România în care au revenit restricțiile. Masca de protecție este obligatorie și afară, magazinele închise după 18:00

Primul oraș din România în care au revenit restricțiile. Masca de protecție este obligatorie și afară, magazinele închise după 18:00
Oamenii nu mai au voie afară din case noaptea

Într-un oraș din România au revenit restricțiile, după ce numărul de cazuri de covid-19 a început să crească.

În acest oraș, localnicii nu mai au voie să iasă din casă noaptea

Rata de infectare a depășit 7/1000 de locuitori, motiv pentru care autoritățile au impus o serie de restricții.

În orașul Bechet, rata de infectare cu covid-19 a ajuns la 7,28/1000 de locuitori, iar autoritățile au dispus închiderea restaurantelor, a sălilor de fitness, a celor cu jocuri de noroc și au interzis nunțile și petrecerile de botez.

Cetățenii sunt obligați timp de 14 zile să poarte masca în spațiile publice deschise, acolo unde este aglomerat. S-au luat măsuri restrictive și în weekend.

„Magazinele se închid la ora 18. De la ora 20 până la ora 5 dimineaţa sunt restricţii de circulaţie. Mai avem şi cazuri când nu înţeleg, nu vor să stea.

Dacă rata de pozitivare se va menține peste 6 la mia de locuitori, măsurile restrictive de weekend vor fi impuse și în timpul săptămânii.”, a declarat Gigi Stamin, viceprimarul din Bechet”, spune Gigi Stamin, viceprimarul oraşului Bechet.  

Școlile pot rămâne închise, dacă situația nu se schimbă

Mai mult, dacă rata de pozitivare se menține la peste 6 la mia de locuitori, măsurile din weekend vor fi impuse și în timpul săptămânii.

Este primul oraș în care se impun restricții în valul patru al pandemiei. Aici este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul 20:00- 5:00.

Localnicii pot ieși noaptea din casă doar în interes de serviciu, pentru asistență medicală sau pentru îngrijirea unor persoane vârstnice.

De aemenea, autoritățile spun că dacă situația nu se schimbă până pe 13 septembrie, școlile vor rămâne închise, iar elevii vor începe orele online.

Cu toate acestea, oamenii nu respectă măsurile anti-covid și nu poartă mască.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI