Primul oraș din România care suspendă transportul în comun, din 25 martie. S-a impus o singură condiție

Primul oraș din România care suspendă transportul în comun, din 25 martie. S-a impus o singură condiție
Primul oraș din România care suspendă transportul în comun de mâine, 25 martie

Decizie drastică într-un oraș din România! Care este primul județ unde se suspendă transportul în comun, în contextul pandemiei de coronavirus? Ce condiție s-a impus?

Primul oraș din România care suspendă transportul în comun

Primăria Municipiului Iași a luat măsuri drastice în ceea ce privește transportul în comun. De mâine, 25 martie, accesul în mijloacele de transport în comun din Iași va fi interzis până la noi decizii. Cei care le vor mai putea utiliza sunt, însă, cadrele medicale și nemedicale din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale, dar și pentru angajații farmaciilor din municipiu. În acest context, Grupul de Lucru din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași a anuțat că de marți, de la orele 14:00, să fie luate măsuri restrictive de circulație în special pe traseele operate de Compania de Transport Public Iași.

Reprezentanții Primăriei mai anunță și că toate societățile comerciale din raza județului care-și vor continua activitatea vor avea la dispoziție curse speciale dedicate angajaților acestora pe baza unui contract. Măsurile pentru limitarea răspândirii virusului nu se opresc aici. Cei care vor avea acces la transportul în comun sunt obligați să folosească mânuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii. De asemenea, vehiculele în cauză nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Iași, primul oraș din România care suspendă transportul în comun
Iași, primul oraș din România care suspendă transportul în comun

Anunțul primarului

„Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat. Tot excepție constituie toți angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași, care vor utiliza aceeași modalitate de identificare”
Mihai Chirica, primarul Iașului

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI