Dacă îți place să vizitezi spații culturale, iar trecutul te fascinează și din punct de vedere vestimentar, trebuie să adaugi pe lista destinațiilor tale de vacanță și obiectivul pe care ți-l vom prezenta astăzi. Este primul muzeu din România în care te poți costuma în haine de epocă. Foto
Dacă recent îți povesteam despre cum Valea Avrigului i-a încântat pe italieni, care astăzi dezbat construirea unui ansamblu turistic asemănător celui românesc, astăzi îți vom îndrepta atenția către un alt obiectiv din zonă, anume Muzeul Avrig.
La Avrig poți vizita primul muzeu din România în care te poți costuma. Centrul etnocultural este organizat în mai multe secțiuni, cuprinzând exponate de artă populară și obiecte casnice depozitate în camere cu specific tradițional, după cum poți observa și în galeria foto.
Muzeul Avrig este organizat în trei secțiuni și o sală de expoziții. Prima secțiuni din centrul etnografic este dedicată iluministului Gheorghe Lazăr, original din orașul amintit. Acesta este considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească.
În anul 1818, iluministul Gheorghe Lazăr a înființat la București prima școală cu predare în limba română, cunoscută drept Școala de la Sfântul Sava.
A doua secțiune a centrului etnografic cuprinde exponate de artă populară şi obiecte de industrie casnică, iar ultima secţiune prezintă o cameră ţărănească cu interior specific zonei.
Sala de expoziții de la Muzeul Avrig este una dintre cele ce atrag privirile turiștilor români, aceasta prezentând războie de ţesut şi obiecte de sticlă realizate la fosta fabrică a orașului.
Încăperea ce atrage cei mai mulți curioși de la Muzeul Avrig este una plină cu haine de epocă. O cameră cu multe astfel de exemplare este pregătită pentru toți pasionații articolelor vestimentare de odinioară. Aici poți îmbrăca oricare dintre ele. Te poți costuma, fără să plătești bani în plus.
La Muzeul Avrig poți să îmbraci haine de epocă pentru a trăi experiențe asemănătoare cu cele de odinioară. Te poți plimba scurt în ele, te poți fotografia în ținutele deosebite alese sau poți chiar să te filmezi. Nu te costă nimic în plus decât biletul de intrare, pentru care trebuie să achiți o sumă de aproximativ 25 de lei.