Primul mesaj al Patriarhului Daniel după investigația ”Clanul Marelui Alb” a Recorder

Primul mesaj al Patriarhului Daniel după investigația ”Clanul Marelui Alb” a Recorder
Patriarhul Daniel transmite un mesaj către români.

În plin scandal, ca urmare a publicării unei anchete de 8 luni a jurnaliștilor Recorder, Patriarhul Daniel a transmis un nou mesaj. Dar, după cum se vede, mesajul ÎPS nu are nicio legătură cu acuzațiile aduse de investigația jurnaliștilor. Ba mai mult de-atât, nici măcar nu pomenește ceva de aceste dezvăluiri.

Demisii în lanț și autosesizarea DNA după publicarea anchetei Recorder

Ancheta construită timp de 8 luni a jurnaliștilor Recorder a scos la iveală corupția și modul în care oameni apropiați Patriarhului Daniel au reușit să acorde, preferențial, anumite beneficii unor companii de construcții. În 2007, odată cu preluarea funcției de conducere a BOR, Patriarhul Daniel spunea că Biserica ortodoxă Română este una săracă și fără bani. De atunci și până astăzi conturile BOR s-au îmbogățit pe banii publici, spun jurnaliștii Recoder. Toate aceste aspecte și multe alte nereguli au fost scoase  la iveală de ancheta făcută de cei de la Recorder.

Ca urmare a acestor dezvăluiri doi oameni apropiați Patriarhului Daniel, preotul Aurel Mihai, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și Lazăr Neacșu, membru PSD și conslier general la PMB au demisionat din toate funcțiile deținute până la momentul publicării anchetei Recorder. În același timp procurorii DNA au anunțat că s-au autosesizat în această cauză și că vor demara o anchetă judiciară asupra tutror celor implicați în acest scandal.

Patriarhul Daniel transmite un mesaj către români. Nicio mențiune asupra scandalului

La 72 de ore de la dezvăluirile făcute de jurnaliștii Recorder, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj enoriașilor săi. Mesajul ÎPS nu are nicio legătură cu acuzațiile aduse de investigația jurnaliștilor. Ba mai mult de-atât, nici măcar nu pomenește ceva de aceste dezvăluiri.

„În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secţiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecţie recomandate de autorităţile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.

Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm”, a transmis Patriarhul.

Investigațiile Recorder au scos la iveală modul în care BOR a reușit în toți acești ani să se folosească de banii publici, dar și modul în care au fost acordate licitiațiile publice unor companii de construcții, agreate de capii Bisericii Ortodoxe Române în toți acești ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI