Primul membru al unei Case Regale care a murit de coronavirus. Ce vârstă avea Prințesa Maria Teresa a Spaniei

Primul deces de Covid al unei figuri regale

Prințesa Maria Teresa a Spaniei, membru al Familiei Regale Bourbon Parma, a murit la 86 de ani. Vestea a dat-o chiar fratele ei, Prințul Sixtus Henri.

A murit ieri

Prințesa fusese depistată pozitiv pentru coronavirus și a murit ieri, într-o altă zi neagră pentru Spania, o zi a celor mai multe decese înregistrate de la începutul pandemiei – 832.

Spania se află într-o criză medicală fără precedent. Spitalele sunt supraaglomerate, iar gestionarea cadavrelor se face foarte greu, din cauza numărului mare. Casele mortuare sunt și ele suprasolicitate în această perioadă. Spania e a doua țară cea mai afectată din Europa, după Italia.

Maria Teresa de Bouron-Parma a Spaniei e prima figură regală răpusă de Covid
Maria Teresa de Bouron-Parma a Spaniei e prima figură regală răpusă de Covid  sursa foto: Reuters

Când a început Dinastia Capețienilor

Prințesa s-a născut la Paris, pe 28 iulie 1933. Părinții ei, Prințul Xavier și Madeleine de Bourbon, au avut în total șase copii. Casa Bourbon-Parma e o ramură a familiei spaniole, cu ascendenți în Dinastia franceză a Capețienilor. Dinastia Capețienilor este una dintre cele mai vechi din Europa. A început în anul 987, odată cu încoronarea lui Henri Capet. Dinastia Capețienilor a urmat unei alte dinastii, cea a Carolingienilor. Henri Capet fusese ales rege de nobilimea feudală, după moartea lui Ludovic al V-lea. Capet este pseudonim și înseamnă „pelerină”, dar etimologia latină (caput – cap) face trimitere la ideea de șef, cap, lider.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI