Primul meci pe Național Arena la EURO 2020. Austria, necruțătoare cu Macedonia de Nord. Recordurile stabilite de Goran Pandev

Primul meci pe Național Arena la EURO 2020. Austria, necruțătoare cu Macedonia de Nord. Recordurile stabilite de Goran Pandev
Austria - Macedonia de Nord

Arena Națională le-a purtat noroc austrecilor care au reușit să învingă echipa Macedoniei de Nord, scor 3-1, după un meci cu emoții pentru elevii lui Franco Foda. În meciul de seara trecută, Veteranul Pandev a stabilit două recorduri: a înscris primul său gol și al Macedoniei de Nord la un turneu final, iar odată cu reușita de seara trecută, atacantul de 37 de ani a devenit al doilea cel mai în vârstă marcator din istoria EURO.

Primul meci pe Național Arena la EURO 2020

Pentru prima dată în istorie, România a găzduit un meci la un turneu final. Această premieră a fost însă umbrită de un sentiment de dezamăgire pentru români. Cu toții ne-am fi dorit ca echipa națională să ia parte la cea mai prestigioasă competiție europeană, însă iată că destinul a făcut ca alături de azeri să fim singurele țări gazde absente de la EURO 2020.

În meciul de seara trecută, Austria s-a impus prin golurile lui Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89). Golul macedonenilor a fost înscris de veteranul Goran Pandev (28). În primul sfert de oră al partidei nu au fost reușite deosebite, însă la prima ocazie de gol s-a și marcat. Voleul acrobatic al lui Leiner s-a dus direct în colțul lung (18), după o diagonală perfectă a lui Sabitzer. După 10 minute în care Austria a mai avut o ocazie de a se desprinde pe tabelă, Goran Pandev a adus bucuria pe chipul suporterilor macedoneni prezenți pe Național Arena. În minutul 28 a marcat unicul gol al mavedonenilor în urma unor bâlbâieli în defensiva formației lui Franco Foda.

Austria învinge Macedonia de Nord cu scorul de 3-1

Pandev a bifat astfel două recorduri: primul său gol la un Campionat European și locul al doilea în clasamentul celor mai în vârstă marcatori din istoria competiției înființate cu 63 de ani în urmă, având 37 de ani și 321 de zile. Pe primul loc se află Ivica Vastic, care în 2008 a marcat pentru Austria împotriva Poloniei la vârsta de 38 de ani și 257 de zile.

Goran Pandev, record la EURO 2020

Macedonia de Nord a mai avut o ocazie importantă în minutul 63, însă portarul austriecilor a reușit să-l blocheze pe fostul jucător de la Viitorul, Nikolov. Inspirația selecționerului austriac a făcut ca echipa sa să ajungă în avantaj din nou. Atacantul Michael Gregoritsch, introdus în a doua repriză, a reușit golul de 2-1 după centrarea perfectă a lui David Alaba.

Emoțiile Austriei s-au risipit definitiv în minutul 90, atunci când noul intrat Arnautovic a fructificat pasa genială a lui Liemer, profitând totodată și de o ieșire ratată a portarului Dimitrevski. Spectacolul fotbalistic de pe Arena Națională a fost urmărit din tribune de aproximativ 13.000 de suporteri.