02 sept. 2021 | 09:04

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă ţi-a căzut telefonul în apă. De ce nu trebuie să foloseşti uscătorul de păr sub nicio formă

Diverse
Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă ţi-a căzut telefonul în apă. De ce nu trebuie să foloseşti uscătorul de păr sub nicio formă
Ce ar trebui să faci  dacă ţi-a căzut telefonul în apă

Dacă nu ți s-a întâmplat niciodată, este foarte probabil să cunoști pe cineva care și-a scăpat telefonul mobil în apă. Scăpatul telefonului în baie este una dintre cele mai frecvente situații, la fel și într-o piscină. Multe telefoane, în special cele cu tehnologie nouă, nu supraviețuiesc acestor accidente. Astăzi vă vom spune ce să faceți și ce să nu faceți dacă vă cade telefonul în apă.

Telefoanele mobile sunt diferite unele de altele

Odată cu dezvoltarea de noi tehnologii, telefonul a evoluat și el. De la simpla galenă, ulterior telefonul cu disc, astăzi avem telefoane cu display HD și inteligente. Printre atâtea modele de telefone poate există unele care sunt deosebit de rezistente la apă și vă veți simți mai liniștiți. Din păcate există și altele extrem de sensibile care au nevoie de toate eforturile pentru a le salva.

Că vrem sau că nu vrem, trebuie să recunoaștem că am devenit dependenți de noile telefoane mobile smart. Cei mai mulți dintre noi ne purtăm smartphone-urile cu noi oriunde mergem. De multe ori, din neglijență, sau orice alt motiv, ne trezim că ne scapă telefonul pe jos, sau chiar în apă.

Ce ar trebui să faci  dacă ţi-a căzut telefonul în apă

Cel mai bun lucru este că, în primul rând, să investigați ce fel de telefon aveți pentru a ști cum să acționați în funcție de gravitatea incidentului. Desigur, există întotdeauna alternativa de a vă duce telefonul mobil la un centru specializat. Nu excludeți această opțiune, uneori poate fi lovit și cu impactul căderii să sufere efectele de altă natură.

Există anumiți pași pe care ar trebui să-i parcurgem dacă ajungem în situația nedorită de a ne cade telefonul în apă, după cum urmează:

  • Scoateți imediat smartphone-ul din apă și uscați-l bine cu o cârpă curată.
  • Dacă telefonul este pornit, opriți-l imediat.
  • Dacă este posibil, scoateți spatele și scoateți bateria (din păcate, nu puteți face acest lucru cu un iPhone și alte smartphone-uri high-end)
  • Scoateți cartela SIM și cartela de memorie dacă aveți una.
  • Agitați ușor smartphone-ul pentru a îndepărta orice picătură de apă din portul pentru căști, priza de încărcare și alte porturi.
  • Puneți smartphone-ul într-un castron de orez uscat, acoperindu-l complet și lăsați-l timp de cel puțin 48 de ore.
  • Verificați orificiile să nu fie pline cu orez și îndepărtați orice boabe cu o pensetă mică.
  • Porniți telefonul.
  • Asigurați-vă că vă copiați imediat toate datele, în cazul în care nu mai funcționează din nou.

Ce nu ar trebui să faci dacă ţi-a căzut telefonul în apă

Dacă am aflat ce trebuie să facem în cazul în care ne cade telefonul în apă, acum să vedem ce nu ar trebui să facem în această situație. Există multe mituri și trucuri care au fost trecute din gură în gură și care sunt foarte populare, cu toate acestea, multe dintre acestea pot agrava situația.

Uscător de păr: cu această opțiune vă asumați mai multe riscuri, deoarece forța aerului ar putea împinge apa și mai mult în aparat și ar putea deteriora sistemul acestuia, în plus, căldura de la uscător poate fi foarte dăunătoare echipamentului dumneavoastră.

Orez și sare: Ambele opțiuni au ceva adevăr, atât orezul, cât și sarea absorb umezeala, dar doar parțial, așa că atunci când porniți și utilizați telefonul din nou, piesele mici ar putea începe să ruginească.

Există sau nu telefon rezistent la apă. Mit sau realitate

Dacă telefonul dvs. nu poate fi salvat și căutați un înlocuitor, luați în considerare un model rezistent la apă. Din fericire, un grad de impermeabilizare devine din ce în ce mai frecvent la telefoanele mobile moderne, în special la capătul superior.

Căutați pe Google „mobil rezistent la apă” și veți găsi link-uri directe către game rezistente la apă la vânzare prin comercianți cu amănuntul. Specificația cheie pe care trebuie să o aveți în vedere este ratingul IP (protecție la intrare) al telefonului.

Acesta va fi un cod din două cifre, în care prima cifră evaluează cât de bine dispozitivul poate rezista să pătrundă obiecte solide, cum ar fi praful, iar al doilea indică cât de bine este protejat împotriva scurgerii de lichid în el.

În fiecare caz, un număr mai mare este mai bun. Deci, un telefon cu IP67 este etanș la praf și poate rezista la imersiunea în apă la o adâncime de un metru. Dacă a doua cifră ar fi 0, telefonul nu ar oferi rezistență la apă. Cifra 1 indică faptul că poate rezista la picături.

Ce telefoane mobile sunt rezistente la apă

IPhone 12, 12 mini, 12 Pro și 12 Pro Max sunt evaluate la IP68, fiind testate la adâncimi de șase metri timp de 30 de minute. Familia iPhone 11 este, de asemenea, evaluată IP68, deși aceste dispozitive au fost testate doar la adâncimi de patru metri.

Puteți găsi evaluări pentru alte dispozitive în gama Apple a paginilor sale de ajutor. Familiile Google Pixel 5 și Samsung Galaxy S21 și S20 sunt, de asemenea, evaluate la standardul IP68.

Concluzie

După cum ați putut citi există situații și situații, dar e de preferat să fim atenți și să nu ne trezim cu telefonul căzut în apă. Există șansa să nu îl mai putem folosi și să scoatem mai mulți bani din buznar pentru un terminal nou. Așa că mare griijă.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Se închid de la 1 ianuarie, după aderarea la Schengen. Toți românii trebuie să știe. Lista completă
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
ȘOC pentru Elena Udrea. Decizia luată la închisoare. Nu îi vine să creadă că e real
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
TRADIȚII din SEARA DE AJUN! ESTE INTERZIS TOTAL ASTĂZI
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro