De ce să spălăm hainele noi la mașina de spălat înainte de prima purtare. Ce s-a descoperit

De ce să spălăm hainele noi la mașina de spălat înainte de prima purtare. Ce s-a descoperit
De ce este bine să spalam hainele noi, inainte de prima purtare

Experții au anunțat de ce este bine să spălăm hainele noi la mașina de spălat, înainte de prima purtare. Chiar dacă ne va fi greu, întrucât sunt frumoase, călcate, la momentul cumpărării, trebuie să trecem peste asta și să le spălăm. Care sunt beneficiile spălării hainelor noi, vedeți în rândurile de mai jos.

De ce este bine să speli hainele noi, înainte de prima purtare. Te scutești de multe neplăceri

Un prim motiv pentru care hainele ar fi bine să fie spălate de noi, adică înainte de prima purtare, este acela că astfel se va elimina vopseaua în exces care se regăsește pe ele.

Acel exces de vopsea ne poate afecta pielea, pentru că intră în contact direct cu ea şi, nimeni nu și-ar dori vreo eczemă sau altceva de genul.

Vopselurile azoice, cele mai periculoase

De asemenea, cele mai multe materiale confecţionate din fibre sintetice, cum sunt poliesterul şi acrilicul, sunt colorate cu vopseluri azoice, ce pot cauza reacţii cutanate destul de severe, mai ales la copii. Astfel, o spălare rapidă înainte de-a purta rochiţa pe care ai cumpărat-o te poate scăpa de o reacţie alergică cât se poate de neplăcută.

Nu doar vopselurile pot fi dăunătoare pielii, ci şi chimicalele care se dau pe haine pentru a se păstra cât mai mult timp neşifonate şi pentru a menţine textura la standarde optime. În mod normal, nu toți oamenii au reacţii alergice la aşa ceva, însă, dacă te știi cu o epidermă mai sensibilă, acest lucru este foarte posibil.

Hainele noi au fost probate și de alți oameni

Dacă nu vă doriți senzaţii de disconfort, mâncărime şi bubiţe mai ales la nivelul subraţului, gâtului, pe coapse şi în talie, spalaţi hainele proaspăt cumpărate înainte de a le purta.

Un alt motiv pentru care ar fi bine să spălăm hainele înainte de prima purtare este acela că acestea au fost probate și de alți oameni și putem avea parte de alte surprize neplăcute, cum ar fi purici, bacterii, fungi sau chiar râie. De ce ce să riscăm o asemenea infectare complet nedorită.

Unele etichete arată că haina trebuie mai întâi spălată

De altfel, unele haine noi trebuie spălate conform informaţiilor scrise pe etichetă. Cu toate astea, dacă observi că apa rămâne colorată după prima spălare, trebuie să continui să speli acea haină separat, ca să nu colorezi și alte piese vestimentare.

Mare atenție la lenjeria intimă

Nu în ultimul rând, trebuie acordată o atenţie sporită lenjeriei intime, prosoapelor, precum şi lenjeriei de pat. Toate aceste articole vin în contact direct cu pielea.

Aşadar, acestea trebuie spalate neapărat înainte de-a le folosi. De asemenea, trebuie deschisă discuția și pentru hainele cumpărate la mâna a doua. Acestea, înainte de purtare, trebuie băgate în maşina de spălat cu un program normal de spălare, obligatoriu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI