Primul liceu hibrid a fost deschis în România. Ce au voie să facă elevii aici

Primul liceu hibrid a fost deschis în România. Ce au voie să facă elevii aici
Instituția de învățământ este acreditată de Cambridge International

Sistemul educațional românesc a avut de suferit în toată această perioadă de pandemie. Cu toate astea, și fără a fi o surpriză, orașul Cluj Napoca are din luna august a acestui an, un sistem educațional hibrid. Este vorba de un sistem de predare în care li se permite elevilor să adopte pe deplin cultura și spiritul unui mediu de învățare comun. Noul liceu hibrid, Spark School, se bazează pe un model de educație în patru direcții distincte. Este vorba de cel academic, de leadership, bunăstare și conștientizare globală, și oferă o dezvoltare holistică.

Liceul hibrid Spark School, și dezvoltarea holistică a elevilor

În lunile iulie și august 2021, la Cluj Napoca se deschidea primul liceu hibrid din România, intitulat Spark School. Conform inițiatorilor aestui proiect pilot, Spark School este un liceu internațional hibrid care oferă curriculum internațional Cambridge. Școala preia moștenirea și expertiza Colegiului Transilvania, din școala  tradițională, oferind un sistem de educație de înaltă calitate în mediul online.

„Majoritatea platformelor școlare online oferă doar oportunități academice. Filosofia Spark School se bazează pe un model de educație pe patru direcții (Academic, Leadership, Wellbeing și Global Awareness).

Această formă de educație oferă o dezvoltare holistică. Pachetele noastre de învățare se bazează pe nivelul de învățare al elevului și pe dorința acestuia de a accesa programe de dezvoltare personală pentru o experiență educațională completă.”

Generatorii acestui proiect pilot mai spun că, în cadrul Spark School, pe lângă faptul că este furnizată o educație de calitate la cele mai înalte standarde internaționale, mai oferă și un program de învățare în ritm propriu. Un alt aspect al acestui liceu hibrid este că procesul de admitere, deschis pe tot parcursul anului, acceptând elevi pe bază de rotație.

Instituția de învățământ este acreditată de Cambridge International

Un alt fapt important este că Spark School este acreditată de Cambridge International. Cursurile și programa de învățământ sunt făcute pe baza standardelor Curriculumului Internațional Cambridge. Programele Wellbeing, Leadership și Global Awareness sunt acreditate de Colegiul Transilvania. Instituția tradițională le-a implementat cu succes de peste un deceniu.

„Spark School este un liceu internațional hibrid, lansat de Colegiul Transilvania, care oferă curriculum internațional Cambridge. Implicăm elevii de pretutindeni din întreaga lume să își descopere și să își cultive pasiunile.

Să acceseze cunoștințele, să își dezvolte abilitățile și atitudinile pentru a se realiza. Să aibă relații sănătoase și să fie cetățeni globali și inovatori. Oportunitatea unică oferită de noi le permite elevilor să îmbrățișeze pe deplin cultura și ethosul unui mediu de învățare comun.” spun reprezentanții instituției.

Pentru mai multe informații despre școală și pentru a începe procesul de înscriere, puteți trimite cererea aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI