Primul club din lume care plătește jucătorii în bitcoin. Nimeni nu s-a mai gândit la așa ceva

de: Gabriel Peneș
18 11. 2021

Primul club din lume care plătește jucătorii în bitcoin. Vechile obișnuințe se schimbă, iar sportul intră, treptat, în era virtuală. O formație renumită din baseballul australian a decis să ofere salariile echipierilor săi în criptomonede. Aceștia vor putea opta, deocamdată, și pentru plata clasică, în dolari australieni ori una combinată. În luna martie, Cristiano Ronaldo devenise primul jucător din lume ce a fost plătit în monedă virtuală. Acum e vorba de un întreg club.

Primul club din lume care plătește jucătorii în bitcoin

Primul club din lume care plătește jucătorii în bitcoin. Una dintre cele mai de succes echipe din Liga Australiană de Baschet își va plăti jucătorii, dar și staff-ul în bitcoin, una dintre cele mai cunoscute monede virtuale. Oficialii formației Perth Heat au precizat că sunt prima echipă din lume ce apelează la acest sistem de plată bazat pe criptomonede. scrie publicația The Guardian.

Știm că fanii noștri consideră că Heat este un model de succes și sperăm că dispunerea noastră la introducerea Bitcoin îi va inspira pe alții să îmbrățișeze un sistem monetar divers pentru a prospera”, a declarat directorul general al Heat, Steven Nelkovski, într-o declarație.

Deocamdată, primul club din lume care își plătește jucătorii în bitcoin va oferi jucătorilor opțiunea de a alege modalitatea de plată, mai precizează sursa citată. Aceștia pot rămâne la sistemul clasic, al banilor reali sau la un sistem mixt, o parte a salariului în dolari australieni, o parte în bitcoin.

Nimeni nu s-a mai gândit la așa ceva

Perth Heat, care au câștigat patru campionate ABL în epoca modernă, au declarat că au colaborat cu compania Bitcoin OpenNode pentru a accepta și trimite plăți Bitcoin alimentate de tehnologia Lightning Network. Până acum, mai multe echipe de fotbal din Italia au încheiat contracte de sponsorizare cu firme specializate în tranzacționarea criptomonedelor.

În luna martie, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător plătit în criptomonede. Starul portughez, ce juca la acea vreme pentru Juventus, a primit 770 de ”Fan Tokens” (n.r. – jetoane de fan) cu ocazia marcării celui de-al 770-lea gol din carieră. El urma să încaseze aceeași sumă, în moneda virtuală, pentru fiecare gol marcat în tricoul bianconerilor.

De astă dată, Perth Heat devine prima echipă ce-și plătește întreg lotul în monede virtuale. Criptomoneda a devenit o „monedă de schimb” tot mai folosită și în lumea sportului. De curând, platforma Crypto.com, cu cea mai mare dezvoltare mondială pe piața monedelor virtuale, a anunțat că a plătit 619 milioane de euro, aproximativ 700 de milioane de dolari, pentru ca faimoasa arenă Staples Center din Los Angeles, sala în care joacă echipele de baschet LA Lakers și LA Clippers, să își schimbe numele în Crypto.com Arena.