Primii angajaţi din România condiţionaţi să se testeze sau să se vaccineze pentru a fi primiţi la muncă

Primii angajaţi din România condiţionaţi să se testeze sau să se vaccineze pentru a fi primiţi la muncă
Cine sunt primii angajaţi din România condiţionaţi să se testeze sau să se vaccineze pentru a fi primiţi la muncă

Ne aflăm în valul patru al pandemiei și iată că în România au apărut și primii angajați condiționați să se testeze sau să se vaccineze, ca să poată fi primiți la muncă. Despre cine este vorba și de când li se aplică această regulă, află din articolul de mai jos.

Cine sunt angajaţi din România condiţionaţi să se testeze sau să se vaccineze pentru a fi primiţi la muncă

Cine sunt angajații din România condiționați de vaccinare sau de testare în România? Este vorba despre funcționarii Primăriei Râmnicu Vâlcea, care nu se vor mai putea prezenta la serviciu dacă nu îndeplinesc condiția de a fi vaccinați anti-covid sau dacă nu fac dovada că nu sunt infectați cu coronavirus. Măsura în cauză se aplică acestor angajați începând cu data de 1 octombrie 2021.

Astfel, persoanele vor putea veni la locul de muncă, doar în următoarele următoarele condiții:

  • fie s-au vaccinat și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • fie prezintă rezultatul negativ la un test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore
  • fie prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore
  • fie dețin un document de la un medic de specialitate care atestă că nu li se recomandă vaccinul

Primarul îi îndeamnă și pe alți primari să adopte astfel de măsuri

De altfel, primarul, pe nume Mircia Gutău, crede că singura soluție pentru a proteja cetățenii este vaccinarea. De precizat este că măsura este luată, după ce în mai multe instituții publice au apărut cazuri de infectare COVID.  În plus, primarul în cauză îndeamnă și reprezentanții altor instituții să ia astfel de măsuri.

Iar dacă funcționarii publici refuză să se vaccineze sau să facă testul, aceștia ar putea fi mutați în funcții în care nu există relații cu publicul. De altfel, dorința primarului este ca rata de vaccinare în cadrul primăriei să ajungă la peste 90%, în prezent rata de vaccinare în cadrul primăriei fiind de 70%.

Un amănunt important de menționat este și că testul anti-covid nu va fi acoperit din bugetul primăriei și numai vaccinarea se va face gratuit.

Primarul Mircia Gutău crede că aceste măsuri sunt luate în folosul cetățenilor și din respect pentru ei. Tot el îi încurajează și pe alți primari să ia astfel de măsuri. Mircia Gutău este convins că și Guvernul o să adopte o măsură asemănătoare.

Bilanț coronavirus România, 2 septembrie 2021

Până azi, pe teritoriul României au fost confirmate 1.101.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.056.922 de pacienți au fost declarați vindecați. Numărul de decese a ajuns azi la 34.617, iar de ieri și până azi au fost raportate 26 de decese.

Urmăriți Playtech.ro și pe