Mama și cei doi copilași morți în tragicul accident din Bacău au ajuns acasă în sicrie. Decizia fără precedent a Primăriei Suceava

Mama și cei doi copilași morți în tragicul accident din Bacău au ajuns acasă în sicrie. Decizia fără precedent a Primăriei Suceava
Mama si cei doi copii morți la Bacău au ajuns acasă Sursă foto: monitorulsv.ro

Dramă de nedescris în familiile victimelor accidentului din Bacău, acolo unde cinci adulți și doi copii și-au pierdut viața din cauza greșelii făcute de un șofer de microbuz. În urma tragediei, o tânără mămică și doi dintre copilașii acesteia au murit, în timp ce soțul acesteia și un copil au supraviețuit. Recent, trupurile neînsuflețite ale mamei și copiilor săi au sosit la Suceava, acolo unde comunitatea s-a mobilizat exemplar pentru a ajuta cu costurile înmormântării.

Mămica și cei doi copii, conduși pe ultimul drum

Lacrimi de suferință și durere fără margini s-au putut simți în Vicovul de Sus, acolo unde o parte din familia moartă în cumplitul accident de diminică, din Bacău, a fost adusă în sicrie. În urma acestei nenorociri, un bărbat și unul dintre copilașii supraviețuitori își plâng acum rudele decedate fiind puși într-o situație financiară dificilă.

Pentru a ajuta familia îndurerată cu costurile necesare înmorântării celor trei persoane, Consiliul Local Suceava s-a întrunit, marţi, 27 iulie, într-o ședință pentru a stabili un sprijin financiar de 25.000 de lei bărbatului care şi-a pierdut soţia şi doi copii în teribilul accident rutier, produs pe raza judeţului Bacău.

„Având în vedere situaţia de necesitate cauzată de accidentul care a avut loc, nevoile speciale constatate sunt de natură financiară, deoarece familia Huluţă nu poate suporta costurile suplimentare legate de înmormântarea celor trei membri ai familiei, precum şi costurile legate de starea de sănătate a domnului Huluţă Florin lezată grav prin producerea accidentului şi a fiului Huluţă Matei – Alexandru, internaţi la Spitalul Judeţean Bacău.

Cazul este şi va rămâne în atenţia noastră, a întregii comunităţi, considerând oportun să sprijinim financiar familia Huluţă şi propun acordarea unui ajutor de urgenţă, în cuantum de 25.000 lei, pentru suportarea unor cheltuieli care să acopere costurile suplimentare legate de înmormântarea celor trei membri ai familiei, Huluţă Ionela, Huluţă Darius – Mihai şi Huluţă Miruna – Georgiana”, se arată în expunerea de motive a primarului Ion Lungu, potrivit adevarul.ro.

Mobilizare exemplară pentru a sprijini familia distrusă în accident

Familia Huluță se întorcea din străinătate pentru a petrece concediul în țară, atunci când în drumul lor s-a abătut un obstacol care le-a distrus viața. Microbuzul în care se aflau a intrat în coliziune directă cu un autoturism de pe contrasens, impact în urma căreia cinci adulți și doi copii și-au pierdut viața.

Trupurile neînsuflețite ale tinerei de 34 de ani și a celor doi copilași au sosit marți în localitatea natală, acolo unde rudele și cei apropiați i-au așteptat cu sufletul plin de durere. Tragedia familiei a impresionat o comunitate întreagă de români plecați în străinătate, care și-au unit forțele și-au reușit să strângă o sumă de 26.000 de euro, necesară cheltuielilor de înmormântare pentru cei trei membri ai familiei.

“Haideți să ne unim și să fim alături de o familie care are nevoie de noi în aceste momente grele. Familia Huluță din județul Suceava a fost destrămată într-un accident rutier, duminică 25 iulie, în județul Bacău. Încercând să ajungă acasă din străinătate la cei dragi, au întâmpinat un mare obstacol.

Din accident au mai rămas în viață doar doi membri ai familiei, tatăl (Florin Huluță) și băiețelul lor (Matei) în vârstă de 3 ani. Mama (Ionela Huluță, 34ani), fetița lor (Georgiana) de doar 3 luni și băiețelul lor în vârstă de 7 ani (Darius) au decedat în urma accidentului.

Familia trece printr-o mare încercare și are nevoie de ajutorul nostru. O durere de neînchipuit și o viață schimbată pentru cei rămași în urma lor au nevoie de sprijin! Vă rog să îi menționați în rugăciunile voastre și să ajutați cu orice sumă doriți”, a fost mesajul care a mobilizat sute de oameni să contribuie cu un mic ajutor pentru această familie lovită de soartă.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe