28 aug. 2024 | 18:08

Primești 75.000 de lei pe loc să te muți în această zonă pitorească din Europa. E perfectă pentru munca remote

Turism
Primești 75.000 de lei pe loc să te muți în această zonă pitorească din Europa. E perfectă pentru munca remote
Primesti 75.000 de lei pe loc sa te muti in aceasta zona pitoreasca din Europa

Într-o încercare de a combate declinul demografic și de a revitaliza economia locală, autoritățile unei regiuni din Spania au lansat un program inovator. Datorită acestuia, profesioniștii care lucrează de la distanță pot încasa o sumă considerabilă pentru a se muta în acest loc pitoresc. Cu un peisaj natural spectaculos și un cost al vieții scăzut, el se dovedește a fi o destinație ideală pentru cei care își doresc un echilibru între muncă și viață personală.

Locul în care autorităţile vor nomazi digitali

Extremadura, situată la granița cu Portugalia, se confruntă cu provocări demografice, fiind una dintre cele mai puțin populate regiuni din Spania.

Pentru a înfrunta aceste provocări și a atrage noi locuitori, regiunea oferă până la 15.000 de euro (aproximativ 75.000 de lei) celor care își mută activitatea în zona sa.

Oferta vizează profesioniști calificați care pot lucra complet online și sunt dispuși să locuiască și să lucreze în Extremadura timp de cel puțin doi ani de zile.

Femeile, tinerii sub 30 de ani și cei care aleg să se stabilească în localități cu mai puțin de 5.000 de locuitori pot primi o subvenție inițială de 10.000 de euro.

Pentru ceilalți candidați, suma oferită este de 8.000 de euro. După doi ani de ședere continuă, cei care decid să rămână încă un an pot beneficia de o a doua tranșă de 5.000 de euro, respectiv 4.000 de euro.

Un colț de rai pentru munca remote

În ciuda unei infrastructuri de transport mai puțin dezvoltate decât în alte părți ale Spaniei, Extremadura se mândrește cu o acoperire de internet în bandă largă și de telefonie mobilă superioară mediei naționale, ceea ce face din această regiune o alegere excelentă pentru munca de la distanță.

Costul vieții în Extremadura este, de asemenea, cel mai scăzut din țară, ceea ce contribuie la un trai mai economic și mai relaxant. Pe lângă facilitățiile moderne, Extremadura oferă și un bogat patrimoniu istoric, cu numeroase vestigii romane și peisaje naturale impresionante care pot fi explorate în timpul liber.

Citește și Mica așezare din munții României ajunsă celebră în toată Europa. Timpul pare să se fi oprit în loc, străinii sunt fascinați de acest sat!

Cum să aplici și ce să aștepți

Programul vizează atragerea a aproximativ 200 de nomazi digitali și va rămâne deschis până la epuizarea fondurilor, pentru o perioadă estimată între o lună și un an.

Deși data exactă de începere a procesului de aplicare nu a fost încă anunțată, autoritățile locale au încurajat pe toți cei interesați să urmărească informațiile oficiale și să aplice cât mai curând posibil pentru a beneficia de această oportunitate unică.

Dacă ești în căutarea unei schimbări de peisaj și a unei experiențe de muncă remote într-un loc cu costuri de trai accesibile și un cadru natural deosebit, Extremadura ar putea fi destinația perfectă pentru tine.

Citește și Locul din Europa unde e mereu vară, iar soarele nu apune niciodată. I se mai spune insula „tinereții veșnice” și costă cât un apartament!

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Obligația pentru toți șoferii. Ce trebuie să facă înainte de a urca la volan
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Putin a dat ordin. Anunțul cel mai așteptat pe planetă. Rusia a renunțat
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro