Primele sancțiuni în cazul Caracal. Noul ministru de Interne a făcut anunțul: ”Voi semna!”

Primele sancțiuni în cazul Caracal. Noul ministru de Interne a făcut anunțul: ”Voi semna!”

Vor fi luate primele măsuri în cazul Caracal, în ceea ce privește sancționarea polițiștilor care au intervenit defectuos, în locuința lui Gheorghe Dincă, pentru a o salva pe Alexandra Măceșanu. Anunțul a fost făcut de curând, de către noul ministru de Interne, Marcel Vela.

Primele sancțiuni în cazul Caracal

Primele sancțiuni în cazul Caracal. Noul ministru de Interne a făcut anunțul: ”Voi semna!”
Noul ministru de Interne a anunțat că va lua măsuri împotriva polițiștilor care au intervenit la Caracal

Cazul Caracal a îngrozit România și prin modul în care au reacționat autoritățile, în urma apelului la 112 efectuat de Alexandra Măceșanu, imediat ce fusese răpită de către Gheorghe Dincă. Fata de 15 ani ar fi putut fi salvată dacă oamenii legii interveneau chiar în primele momente de la acel apel la numărul de urgență. S-a decis însă așteptarea pentru alte aproape 24 de ore, până la acțiunile oamenilor legii la casa criminalului de 66 de ani.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat cu o zi în urmă, că va semna de urgență câteva documente, în ceea ce privește sancționarea polițiștilor vinovați de modul în care s-a desfășurat intervenția de la Caracal.

Câți polițiști vor fi sancționați?

“Voi semna imediat documentele cu privire la aceşti poliţişti (n.r.: cei 15 ofiţeri cercetaţi în cazul Caracal). Este firesc să semnez, să nu vă gândiţi cumva că n-aş semna sancţiunile celor vinovaţi de la Caracal”, a declarat Marcel Vela, potrivit Agerpres.

Declarațiile au venit imediat după ceremonia de învestire, ce a avut loc și în sediul MAI. Noul membru al cabinetului Orban a mai adăugat că absolut toate deciziile de sancțiune vor fi luate în baza unei analize stricte, pe care o va realiza alături de profesioniștii din ministerul său.

“Legat de tot ceea ce aţi spus dumneavoastră, cu concedii medicale şi cu tertipuri, ca să vă citez, evident că nu sunt de acord cu ele şi toate posibilele tertipuri vor fi verificate şi măsurile vor fi aşa cum propun comisiile de disciplină, astfel încât să aveţi cunoştinţă că fiecare poliţist vinovat a primit pedeapsa cuvenită”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a mai dezvăluit că printre obiectivele sale din mandat se numără, în primul rând, siguranța cetăţeanului, profesionalizarea tuturor cadrelor în relaţia cu cetăţeanul. Dar și un “războiul total” împotriva infractorilor, alături de o maximă eficientizare pentru intervenţiile în situaţiile de urgenţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI