16 aug. 2023 | 12:45

Primele declarații ale vatmanului care a ucis o pasageră sub privirile neputincioase ale fiicei sale, imobilizată în scaun cu rotile. Cine a greșit, de fapt?

News
Primele declarații ale vatmanului care a ucis o pasageră sub privirile neputincioase ale fiicei sale, imobilizată în scaun cu rotile. Cine a greșit, de fapt?
Femeie ucisă sub privirile copilei de 12 ani

O tragedie cutremurătoare a avut loc în Arad, acolo unde o femeie de 55 de ani a murit într-un accident cumplit de tramvai, în timp ce încerca să-și ajute fiica de 12 ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, să coboare. Momentul sfâșietor a fost surprins de o cameră de supraveghere atașată tramvaiului, care va servi drept dovadă în acheta demarată de Poliție. Cum a avut loc accidentul?

Mamă a trei copii, sfârșit tragic sub roțile tramvaiului

O tragedie fără margini a avut loc în Arad, acolo unde o mamă călătorea cu tramvaiul, fiind însoțită de fiica sa de 12 ani. Cele două au ajuns în stația de tramvai dorită, iar mama a coborât pe peron, pentru a-și coborî ulterior fiica.

Din păcate, acest lucru nu a mai fost posibil, căci vatmanul a închis ușile la semnalul sonor, în ciuda faptului că femeia rămăsese cu mâna prinsă de ușile tramvaiului. Deși femeia încerca să-și elibereze mâna prinsă în ușă, tramvaiul a pornit în mișcare. Într-o scenă de coșmar surprinsă de camera de supraveghere, femeia aleargă alături de tramvai cu mâna prinsă în ușă, până când aceasta cade și este lovită de roțile vehiculului.

Martorii au strigat la vatman să oprească, dar vehiculul a continuat să se deplaseze. După câteva momente, vatmanul a oprit tramvaiul, însă rănile suferite de femeie erau deja atât de grave încât a decedat mai târziu la spital. În urma incidentului, reacțiile au fost diverse, toate exprimând regretul în fața acestui necaz care a distrus o familie.

Directorul Companiei de Transport Public Arad a explicat că vatmanul a declarat că nu a observat femeia în oglindă, bazându-se pe semnalul sonor al ușilor, care nu indica că ar fi prins vreun obstacol.

”Vatmanul declară că nu a observat în oglindă femeia care a rămas cu mâinile prinse la uşi, a plecat de pe loc, a târât-o după tramvai şi a picat între peronul staţiei şi tramvai.”, a transmis sursa citată.

Primele declarații ale vatmanului

Deși nu a dorit să fie înregistrat, vatmanul a oferit primele declarații cu privire la tragedia petrecută. Inițial, acesta a încercat să transfere vina către victimă, afirmând că a coborât la semnalul sonor de închidere al ușilor, moment în care femeii i-a fost prinsă mâna.

„A coborât când semnalul sonor al uşilor a sunat de închidere, ea a coborât în momentul în care a sunat semnalul, semnalul suna zece secunde, uşile s-au închis şi i-au prins mâna.”, a declarat bărbatul, pentru stirileprotv.ro.

Ulterior, vatmanul a conștientizat că sistemele de siguranță ale tramvaiului nu au funcționat corespunzător, astfel că, acestea nu au indicat prezența vreunui obstacol prins în timpul plecării.

„Sistemul de siguranţă al uşilor a indicat că uşile sunt închise, martorul de bord a indicat că ușile sunt închise perfect, deci nu că a prins un obstacol.
Sistemul de siguranță nu a funcționat în mod corespunzător.” , a mai adăugat vatmanul.

În finalul declarației sale, principalul suspect pentru cele întâmplate a făcut referire și la o vină a călătorilor, care nu au apăsat pe semnalul de alarmă. Martorii i-au cerut în mod repetat să oprească, însă vatmanul nu ar fi auzit vocile acestora din cauza zgomotului din trafic.

„Nici călătorii nu au apăsat semnalul de alarmă. Dacă scotea mâna nu se întâmpla nimic. Dar ea, săraca, a ținut de cărucior. Dacă suna semnalul de alarmă, vagonul se oprea instantaneu.” , a spus acesta.

Martorii au povestit că vatmanul a oprit de abia când călătorii au țipat în cor la acesta să oprească, însă prea târziu pentru a salva victima.

„Un domn a strigat „Oprește! Oprește” dar n-a auzit vatmanul. A mers mai mult. O doamnă a început să țipe, să își dea cu pumnii în cap. Destul de departe a mers pentru că lumea țipa „Oprește, oprește!”, a declarat o doamnă.

 

PlaySport
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
Ego.ro
Cea mai FRUMOASĂ femeie din România s-a călugărit! Nimeni nu se aștepta ...
Stirile PROTV
O fată din Iași a ajuns să fie violată de patru bărbați după ce s-a întâlnit cu unul dintre ei. A dus-o cu forța în casa lui
EVZ.ro
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Digisport.ro
FOTO Îl recunoști? Retras din viața publică, s-a prezentat la antrenamentul ”Generației de Aur”: ”Nu ne-am mai văzut de mult”
Adevarul
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
BZI.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Spynews.ro
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Sport.ro
FOTO "Cea mai hot" voleibalistă a apărut fără sutien la un eveniment. Imagini spectaculoase cu tânăra sportivă
Viva.ro
CRBL, prima reacție după ce a fost surprins alături de o tânără: "E abia începutul..." Cum a reacționat fiica lui
Impact.ro
Cum a ajuns să se călugărească cea mai FRUMOASĂ femeie din România. Nimeni nu se aștepta ...
Stiri din Lume
Alexandra Stan a arătat aproape TOT! Bluza mulată pe sub care nu purta nimic i-a scos FORMELE în evidență
Parteneri
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Click.ro
Erika Isac, filmată FĂRĂ machiaj! Cum ARATĂ cu adevărat fața artistei
Vocea.biz
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere la mare”, în Italia: Nimeni nu m-a păcălit așa până acum
Digi24
Wow, ce casă frumoasă are Marina Voica la Breaza! 'Curtea arată ca la Versailles!' FOTO
Unica.ro
Un colț de Rai din România, interzis total. Nimeni n-a mai avut acces
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mondenă din România a recunoscut, în direct, că și-a înșelat iubitul: "Sunt o fată sinceră..." / VIDEO
Spynews
Profeția lui TRAIAN BĂSESCU. Fostul președinte a spus ce urmează să se întâmple: ROMÂNII vor trebui să suporte
Capital.ro
Judeţul din România care primeşte 17 milioane de euro de la Comisia Europeană
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Mediaflux
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Când își plănuiesc Selly și Smaranda să devină părinți. Vlogger-ul a vorbit deschis despre acest subiect!
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro