Primele declarații ale presupusului criminal de la Iași, transmise prin intermediul avocatei sale. Marocanul susține că este nevinovat

Primele declarații ale presupusului criminal de la Iași, transmise prin intermediul avocatei sale. Marocanul susține că este nevinovat
Mesajul transmis de marocanul care i-ar fi ucis pe cei doi studenți din Iași

Studentul Ahmed Sami el Bourkadi, bănuit de comiterea crimelor din Iași, spune că nu este vinovat și că plecarea sa din țară era plănuită, având bilete și de reîntoarcere în România. Presupusul criminal urmează sa ajungă în țară de la Roma, acolo unde a fost prins.

Mesajul transmis de student

Avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe student, spune că acesta se consideră nevinovat și că nu înțelege de ce s-au dat atât de multe publicații negative despre el, având în vedere că nu a avut niciodată antecedente penale. Tânărul a recunoscut că a fost în casa victimelor, în aceeași zi, însă înainte de comiterea crimelor, doar pentru a-și recupera un hanorac pe care îl uitase.

„A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucat își uitase un hanorac la amicul său care a și fost găsit omorât. Îl cunoștea doar pe băiat, pe prietena acestuia doar tangențial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, nu a avut vreo ceartă, vreo altercație”, a mai spus Raluca Andrei.

Marocanul a fost capturat de polițiștii italieni în Roma, atunci când ieșise din apartamentul în care se cazase pentru a merge la magazin. Ar fi plecat din România împreună cu iubita lui, exact în ziua în care au fost comise crimele, însă biletele au fost cumpărate cu aproximativ o lună înainte.

Studentul se consideră nevinovat

Potrivit avocatei, El Bourkadi avea excursia programată cu mai bine de trei săptămâni în avans, având bilete și pentru întoarcerea în România. Aceasta a mai precizat că a vrut să se întoarcă de bunăvoie atunci când a aflat că este căutat de poliție. În legătură cu vizita la spital efectuată în seara crimei, avocata a precizat că a mers cu taxiul și s-a lovit.

A mers cu taxiul, şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa, care este în custodia autorităţilor române; într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Dacă era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă; a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o? Purta ochelari, şi era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul, nu ştiu nici eu. Cu siguranţă ne va lămuri şi cu porivire la aceste chestiuni”, a mai declarat avocatul, potrivit Ziarului de Iași.