17 dec. 2019 | 17:37

Primele declarații ale lui Dan Dincă, după ce Poliția a anunțat că a fost dat în urmărire generală

Știri generale
Primele declarații ale lui Dan Dincă, după ce Poliția a anunțat că a fost dat în urmărire generală
Dan Dincă, dat în urmărire generală. Prima reacție a fiului criminalului din Caracal

Dan Dincă a fost dat în urmărire generală. După ce i-a bătut pe jurnaliștii de la Antena 3 și România TV, șochează din nou. Cum explică agresiunea și unde se află acum fiul criminalului din Caracal?

Update 18:40: Dan Dincă s-a predat la secția 2 de Poliție.

Dan Dincă, dat în urmărire generală. Prima reacție

Poliția Capitalei a anunțat că fiul lui Gheorghe Dincă a fost dat în urmărire generală, după ce mai mulți jurnaliștii au reclamat Poliției azi, 17 decembrie, că au fost bătuți de acestia. „Când vine poliția dau declarații, nu e nicio problemă”, a declarat fiul lui Gheorghe Dincă, într-o intervenție telefonică la Antena 3. Dan a susțiut că jurnaliștii au făcut tot posibilul pentru a înscena totul, astfel că se scuză de toate acuzațiile care-i sunt aduse. Sora sa îl consideră nevinovat și insistă pe aceeași poveste, spunând că unul dintre cameramani s-a împiedicat de o treaptă și a scăpat ulterior camera. ”Nu s-a întâmplat nimic, din punctul meu de vedere. Nimic nu s-a întâmplat. Am plecat din București, suntem pe la Lugoj”, a declarat Daniel Dincă. Cei doi se află în drum spre Arad, loc unde au plecat într-o mare grabă după incident.

„Mi-a dat un pumn în cap şi am căzut pe jos. Mi s-a umflat capul”, a susținut operatorul care a fost lovit de băiatul lui Dincă. Amintim că incidentele au avut loc în plină stradă, după ce jurnaliștii au mers la copiii criminalului din Caracal, veniți la CNA să depună plângere pe motiv că se simt agresați de mass-media după ce tatăl lor a fost arestat.

Dan Dincă, dat în urmărire genrală. Iată primele declarații ale fiului lui Gheorghe Dincă!

Dan Dincă, dat în urmărire genrală. Iată primele declarații ale fiului lui Gheorghe Dincă!

Ce pedeapsă riscă fiul lui Gheorghe Dincă?

În Codul Penal se arată că lovirea este pedepsită cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. În acest context, Daniel riscă să urmeze calea tatălui său sau să scoată bani grei din buzunar.

-60 şi 180 de zile-amendă, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită numai pedeapsa amenzii;
-120 şi 240 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii de cel mult doi ani;
-180 şi 300 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de doi ani.