Primele cazuri de coronavirus, în SUA: cât de gravă este situația, câți oameni au decedat

Coronavirus este un tip de infecție foarte periculoasă care a fost depistată în China, în luna decembrie a anului trecut. Între timp, apar tot mai multe informații care-i amplifică gravitatea. Nu ajută nici faptul că au fost depistate cazuri în afara Chinei.

Organizația Mondială a Sănătății ia din ce în ce mai în serios cazurile de coronavirus depistate în ultima perioadă. Într-o reuniune extraordinară care va avea loc pe parcursul zilei de azi, se va decide dacă este nevoie declararea unei stări de urgență la nivel internațional. Se cochetează cu această decizie radicală din cauza faptului că specialiștii chinezi au stabilit faptul că boala cu pricina se transmite de la om la om, conform celor de la BBC.

coronavirus-map-fox

În premieră de la depistarea primelor cazuri de coronavirus din China, a fost depistat un bolnav cu aceeași infecție în Statele Unite ale Americii. Identitatea bărbatului în vârstă de aproximativ 30 de ani nu a fost făcută publică, dar știm că este spitalizat în Everett, în apropiere de Seattle. Ca referință, Seattle face parte din statul Washington, localizata în zona de nord-vest a SUA. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut pe parcursul zilei de marți de către oficialii CDC (Centrul de control și prevenire a bolilor).

Este important de reținut că individul american care este infectat cu coronavirus nu a vizitat orașul chinez Wuhan, de unde au apărut numeroase cazuri de îmbolnăviri. Pe de altă parte, a călătorit în regiune, conform spuselor lui Nancy Messonnier, directoarea Centrului pentru boli respiratorii din cadrul CDC, într-o teleconferință cu presa.

Înaintate comunicatului CDC pe marginea subiectului, cazul americanului bolnav ajunsese deja în presă datorită celor de la CNN. Citând surse din cadrul Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor, ei au detaliat un prim caz de coronavirus provenind din China și depistat în Statele Unite. CNN a scris că, deocamdată, nu este clar dacă persoana depistată în Statele Unite a călătorit recent în China, dacă a luat boala de la altcineva ori a infectat pe altcineva.

Până la această oră, virusul coronavirus depistat în decembrie 2019 în Wuhan, centrul Chinei, a infectat aproximativ 300 de persoane. Dintre aceștia, șase și-au pierdut viața. Cazuri noi au fost depistate în cinci țări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI