18 feb. 2023 | 12:31

Primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci primăvara, în grădină. Sfaturi pentru o recoltă bogată

Utile
Primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci primăvara, în grădină. Sfaturi pentru o recoltă bogată

Primăvara este pe drum și în curând vei fi prins într-o frenezie de semănat semințe, de cultivat și de îngrijit grădina, pe măsură ce aceasta revine la viață. Profită de aceste luni mai liniștite de iarnă pentru a-ți organiza gândurile și pentru a lua un avans în noul an de grădinărit. În cele ce urmează îți propunem primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci primăvara, în grădină, acesta fiind sfaturi pentru o recoltă bogată din partea unor specialiști.

Se apropie primăvara și grădina ta are nevoie de pregătiri

Grădinăritul de primăvară înseamnă mai mult decât zile mai calde, ore mai lungi sub soare și retragerea lentă, în cele din urmă, a frigului.

Odată cu plantarea și grădinăritul de primăvară vine și oportunitatea de a introduce, sau reintroduce, o varietate de plante în grădina ta de primăvară. Fie că dorești să cultivi un melanj de legume chiar în curtea din spate sau să creezi un petic de flori care va atrage invidia oaspeților și vecinilor deopotrivă, grădinăritul de primăvară este un proiect atât accesibil, cât și atractiv.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de creșterea plantelor de la semințe până la înflorirea completă și recoltare, intră în joc o mulțime de factori diferiți. Pregătirea unei grădini de legume sau plantarea semințelor de flori poate părea simplă în comparație cu îngrijirea unui câine de companie sau cu creșterea animalelor.

Dar fără pregătirea sau instrumentele potrivite, s-ar putea să te trezești dezamăgit și cu o curte stearpă la sfârșitul sezonului de primăvară.

Fiecare tip de plantă, indiferent dacă este o legumă, un fruct sau o floare și indiferent de motivul pentru care o cultivi, are propriile nevoi individuale care trebuie luate în considerare în profunzime.

Aici intră în acțiune  primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci primăvara, în grădină, șa că hai să vedem care sunt acestea și la ce ne ajută, de fapt.

Care sunt primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci primăvara în grădină

Mai ales într-o zi rece, de iarnă, nu e nimic altceva mai bun de făcut decât să sorbi o băutură caldă, să navighezi pe internet și să visezi la primăvară. Și dacă tot faci asta, poți să te documentezi și despre grădina ta de primăvară.

Poate că vremea este încă friguroasă, ploioasă sau pur și simplu furtunoasă, dar grădinile de la sfârșitul iernii au nevoie de puțină îngrijire pentru a le oferi un start bun pentru primăvară.

Începerea la sfârșitul iernii a întreținerii și reparării pagubelor și a resturilor din grădină deschide calea pentru toată activitatea de primăvară.

Printre primele 3 lucruri ar fi îndepărtarea deșeurilor, greblarea și amendarea paturilor acolo unde puteți oferi căi deschise pentru verdeața din sezonul următor, acesta ar fi un prim pas.

Tunderea, repararea anexelor, întreținerea uneltelor de grădină și alte treburi de iarnă din curte vă eliberează primăvara, ar fi al doilea pas necesar.

Iar un al treilea pas, și poate la fel de important, este începerea plantării semințelor și plantarea ghivecelor și a straturilor de flori.

Vezi și: Metoda peretelui sudic care îți protejează plantele de frig, în fiecare iarnă

Alte treburile din mijlocul iernii în curte

Puteți profita de perioada de repaus vegetativ al plantelor în grădinile de iarnă târzie și poți minimiza daunele prin tăierea de iarnă.

Puține lucruri cresc în mod activ în timpul iernii, așa că este momentul perfect pentru a le folosi făcând sarcini pregătitoare. Treburile din mijlocul iernii în curte pot include curățenia generală, dar și:

  • Începerea culturilor de Allium, cum ar fi usturoiul și prazul
  • Planificarea grădinii de legume și achiziționarea semințelor
  • Întinderea de mulci organic peste grădinile de legume și fructe perene
  • Tăierea crengilor și tulpinilor rupte și moarte din copaci/arbuști

 

În timpul iernii, puteai începe să întorci straturile și să adaugi compost. Sarcinile de grădină pentru sfârșitul iernii în zilele uscate pot include:

  • Curățarea mobilierului de gazon
  • Repararea și vopsirea jardinierelor
  • Ascuțirea și ungerea uneltelor de grădinărit
  • Trasarea planului grădinii de legume

Concluzie

Deși primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci primăvara în grădină par a fi ușoare, nu sunt, iar de aceste lucruri depinde tot ceea ce va crește ulterior în grădina ta. Așa că, dacă nu te-ai apucat încă de aceste lucruri, ar fi cazul să începi lucrările de primăvară.

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Cel mai mic stat din lume va apărea în Balcani: „Vaticanul musulmanilor”, condus de Baba Mondi, liderul unei secte islamice, în Albania
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Prințul a revenit în Familia Regală. A fost dorința Regelui Charles
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Ungaria e în alertă! Inundații catastrofale la Budapesta. Ungurii sunt speriați
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Lidia Buble, în doliu. Cântăreața a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare: „Așa ne binecuvânta mereu”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro