Mulți români caută diferite variante de îngrășământ natural pentru a se bucura de o recoltă cât mai bogată. Ajutorul poate să vină de unde te aștepți mai puțin, așa că este important să începi să strângi un ingredient fantastic încă de pe acum pentru a avea parte de efecte miraculoase!
În cazul în care nu știi ce îngrășământ să folosești pentru plantele tale, află că grădinarii iscusiți au un secret care o să te ajute mult timp de acum încolo. Totul se rezumă la un ingredient extrem de simplu care poate să fie colectat în timpul sezonului rece!
Cenușa poate să fie extrem de benefică pentru sol pentru că le oferă plantelor o doză de calciu, fosfor și potasiu, dar poate să echilibreze și nivelul de aciditate. Totuși, aceasta trebuie să fie obținută prin arderea lemnului natural pentru ca plantele să nu aibă de suferit dacă se preferă altă metodă.
Începe să strângi cenușă într-un recipient de metal încă din sezonul rece pentru a te folosi de aceasta primăvara, înainte ca florile și legumele să fie plantate. Aceasta trebuie să fie împrăștiată pe sol într-o zi însorită pentru ca ploaia să nu îți pună bețe în roate.
Cenușa poate să regleze pH-ul solului, însă asigură-te că te-ai informat cu privire la ce tip de sol se află în grădina ta. Poți să presari un strat fin de cenușă în grădina ta din când în când pentru a te asigura că recolta ta o să fie una bogată.
Încearcă, totuși, să nu pui cenușă peste semințele care germinează pentru a nu arde planta. Ea trebuie să fie presărată în jurul florilor sau a legumelor pentru a le proteja de dăunători și a le oferi o doză cât mai bună de nutrienți fără a te folosi și de alte produse destinate grădinăritului.
Există câteva plante care se pot bucura de alegerea ta, așa că nu ezita să te folosești de cenușă atunci când vine vorba despre anghinare, rozmarin, roșii, legume rădăcinoase, leguminoase, lavandă, rucola, broccoli și legume verzi.
Totuși, încearcă să nu presari o cantitate mare în jurul culturilor de varză. Te poți folosi de 10 grame de cenușă pentru a ține departe melcii și limacșii care îți amenință legumele. Cenușa este benefică și pentru tufele de căpșuni pentru că ferește plantele de dăunători.
Cenușa trebuie să fie ținută în recipiente de metal puse într-un loc uscat pentru a nu pierde din nutrienți. Ea trebuie să fie colectată în timpul anotimpului rece. O să observi că în primăvară o să te bucuri enorm de alegerea ta, având parte de un îngrășământ natural potrivit.