Prime uriașe pentru jucătorii naționalei pentru calificarea la Euro 2024: ”Sunt bani mulți”

de: Beatrice Dumitru
11 09. 2023

Jucătorii naționalei României au un obiectiv clar: calificarea la Campionatul European din 2024. Dacă vor reuși să-și îndeplinească misiunea, ”tricolorii” vor fi răsplătiți de FRF cu prime substanțiale. Pe vremea lui Victor Pițurcă, bonusurile puteau depăși chiar și pragul de 150.000 de euro.

FRF le-a promis prime tricolorilor

România a remizat cu Israel și jucătorii lui Edi Iordănescu se mențin pe poziția a doua în clasamentul grupei I, dar au mare nevoie de o victorie în fața naționalei din Kosovo pentru a păstra șansele de calificare la Campionatul European din 2024. România are nouă puncte din cinci meciuri.

Dacă „tricolorii” vor obține biletele pentru turneul final Euro 2024, din Germania, Federația Română de Fotbal îi va recompensa pe măsură. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat că jucătorii vor primi bonusuri consistente, dar nu a dezvăluit bugetul pentru calificare.

Denis Alibec, marcatorul golului României cu Israel.

”Cum să nu aibă primă? Sigur că au, sunt multe nu se pot devoala. Bineînțeles că au primă jucătorii. În orice caz sunt bani destul de mulți. Nu umblu la cifre, nu lucrez la contabilitate”, a declarat Mihai Stoichiță pentru Fanatik.

Citește și: Edi Iordănescu, pus în încurcătură de convocarea lui Ianis Hagi. „V-a fost frică de Gheorghe Hagi?” – VIDEO

În perioada  în care  Victor Pițurcă antrena echipa naționaleă, bonusurile pentru prezența la Campionatul European puteau depăși chiar și pragul de 150.000 de euro. Asta în cazul jucătorilor care bifau cel puțin 90% dintre meciuri.

Meciurile României în preliminariile Euro 2024

România va juca cu naționala din Kosovo, marți, 12 septembrie, ora 21:45, pe Arena Națională, în ultimul meci din luna septembrie. Luna viitoare, ”tricolorii” evoluează în deplasare împotriva Belarusului, după care vor reveni ”acasă” pentru duelul cu Andorra.

Citește și: România – Israel 1-1. Naționala lui Edi Iordănescu, huiduită pe Arena Națională, Horațiu Moldovan a salvat echipa de la înfrângere – VIDEO & FOTO

Calificările la Euro 2024 se vor încheia în luna noiembrie, România încheie grupa I cu meciuri contra Israelului (deplasare) și Elveției (acasă). Primele două locuri asigură calificarea la Euro 2024.

Viorel Moldovan, atac la naționala României

După remiza cu Israel, atacantul din ”Generația de Aur”, Viorel Moldovan, a avut un discurs foarte dur și a spus că și dorește ca echipa națională să nu se califice la turneul final pentru că nu are valoare și nici nu ar fi corect.

Citește și: Naționala lui Edi Iordănescu, distrusă de un atacant din ”Generația de Aur”. ”N-aș vrea să ne calificăm, mi-aș dori să se desființeze fotbalul”

”Puteam până la urmă să obținem ceva, suntem în grafic, o să auzim că unitatea este extraordinară. Dar fotbalul? Ce ne facem cu fotbalul? Unde este jocul colectiv? Unde e posesia? Una, două și a treia pasă? Multă propagandă. Lumea îi crede, dar e propagandă mincinoasă.

Lumea vine și crede în această națională. N-aș vrea să ne calificăm, nu merităm. E o minciună, ne păcălim. Nu merităm la Euro, ne merităm soarta”, a spus Moldovan la Prima TV.

Cei 45.000 de spectatori prezenți pe Arena Națională la meciul cu Israel i-au fluierat pe jucătorii lui Edi Iordănescu, nemulțumiți de prestația acestora. Partida s-a terminat la egalitate, 1-1, iar Denis Alibesc a marcat golul României.

EURO 20216 este ultimul turneu la care s-a calificat echipa națională. România nu a depășit faza grupelor, după două înfrângeri, cu Franța și Albania, și un egal cu Elveția.