Ce prime de Paște acordă anul acesta patronii și ce cadouri așteaptă, de fapt, românii

Ce prime de Paște acordă anul acesta patronii și ce cadouri așteaptă, de fapt, românii

Prime de Paște în produse alimentare, bonus financiar sau tichete cadou. Este oferta angajatorilor pentru sărbătorile pascale din 2019.

Aproximativ 55% dintre patronii de companii spun că vor acorda prime. Dintre aceștia, jumătate spun că bonusurile vor fi de până la 150 de lei.

Este numai una dintre concluziile unui studiu realizat de platforma Bestjobs.ro și prezentat de News.ro.

Analiza mai arată că 20% dintre angajatori vor oferi prime cuprinse între 151 şi 200 de lei. De asemenea, 30% au răspuns că bonusurile vor fi mai mari de 200 de lei.

Prima de Paște: angajatorii fac calcule

Totuși, o treime dintre patronii participanți la studiu au spus că nu vor acorda niciun fel de beneficii.

Pentru 12,4% e greu de luat o decizie și spun că se vor hotărî în perioada următoare dacă vor oferi un beneficiu angajaților.

„Dintre cei care au răspuns afirmativ, aproape 40% spun că vor acorda prime în bani, iar 34% vor da salariaţilor tichete cadou, mai puţini fiind cei care vor acorda coşuri cu produse specifice de sezon sau zile libere suplimentare. Peste 20% sunt nehotărâţi sub ce formă vor acorda beneficiile de Paşte.” Studiu Bestjobs

Aproximativ 60% dintre participanții la sondaj care acordă prime spun că acestea vor rămâne la nivelul de anul trecut. Doar 16% anunță că primele vor spori cu 5% sau poate chiar cu 10 procente.

În schimb, vor mări valoare bonusurilor aproape 12% dintre respondenți. 6% dintre angajatori spun că primele de Paște vor fi mai mici comparativ cu 2018.

Ce cadouri așteaptă românii de Paște și cât au de gând să cheltuiască

Trei din cinci angajaţi îşi doresc de Paşte de la angajator o primă în bani, potrivit sondajului realizat de Bestjobs. 12% dintre angajați ar fi mulțumiți cu tichete cadou.

„Alţi 14,5% dintre salariaţi visează chiar la un city break oferit de către angajator, 7,3% şi-ar dori o zi liberă în plus, iar mai puţini – 6,6% – spun că ar vrea coşuri cu produse cadou.” Studiu Bestjobs

Aproximativ 50% dintre angajații participanți la studiu spun că alocă 500 de lei pentru cheltuielile de Paște. 15% spun că suma va fi mai mare, între 500 și 1000 de lei.

Pentru 10 procente e nevoie de un buget mult mai mare pentru a procura cele necesare și precizează că vor aloca între 1.000 şi 2.000 de lei.

Doar 3% spun că vor aloca pentru sărbătorile pascale peste 2.000 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI