Primarul Iașiului, suspect într-un dosar DIICOT. Cine solicită suspendarea urgentă a lui Chirica din funcţiile politice

Primarul Iașiului, suspect într-un dosar DIICOT. Cine solicită suspendarea urgentă a lui Chirica din funcţiile politice
Primarul Iașiului, suspect într-un dosar DIICOT

Surse judiciare au confirmat faptul că Mihai Chirica este suspect într-un dosar DIICOT. De asemenea, senatorul Marius Bodea îi solicită lui Ludovic Orban suspendarea urgentă a primarului din funcțiile politice.

Primar suspect într-un dosar DIICOT

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, este suspect într-un dosar DIICOT în legătură cu concesiunea unui teren al Primăriei către familia unor oameni importanți din Iași. Edilul este suspect ca a omis să sesizeze organele judiciare. El știa de săvârșirea unei infracțiuni, însă nu a spus nimic.

„Documentele solicitate de către DIICOT Iaşi sunt ca urmare a unei sesizări pe care Municipiul Iaşi a făcut-o încă de la începutul acestui an. Pentru verificarea şi analizarea celor sesizate de noi, procedura îi obligă să se prezinte la sediul instituţiei pentru ridicarea actelor necesare desfăşurării anchetei. Colegii mei au pus la dispoziţie toate documentele solicitate, activitatea Primăriei nefiind întreruptă niciun moment pe parcursul cererii din partea DIICOT Iaşi. Personal le-am dat tot concursul şi am cerut colegilor mei care gestionează acest tip de documentaţii să pună la dispoziţia acnhetatorilor toate documentele solicitate. Am încredere că verificările vor face lumină în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest caz, iar dacă s-au înregistrat încălcări ale legii cei vinovaţi trebuie să plătească”, a declarat, luni, 26 aprilie, primarul Mihai Chirica.

A fost cerută suspendarea din funcții a primarului

DIICOT a emis un comunicat de presă prin care precizează că ancheta vizează infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, ancheta mai vizează și infracțiunile de instigare la infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual și abuz în serviciu în formă continuată. Toate aceste infracțiuni ar fi fost comise în anul 2016.

Atunci s-a obținut în mod fraudulos un teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care, ulterior, au construit o clădire. Prejudiciul final este estimat de a fi în jur de 2 milioane de lei. Luni, 26 aprilie, mai multe persoane au fost audiate. De asemenea, patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Senatorul Marius Bodea i-a solicitat lui Ludovic Urban suspendarea urgentă a lui Mihai Chirica din funcțiile politice pe care acesta le deține.

Îi solicit Preşedintelui PNL, Ludovic Orban, să-l suspende de urgenţă din funcţiile politice pe care le deţine şi să se delimiteze de acest personaj sinistru. Doar Orban poate face curăţenie în filiala Iaşi, în condiţiile în care aceasta este condusă de un alt penal, Costel Alexe”, a transmis Marius Bodea.