O tânără a lăsat un bătrân fără suma de 4000 de lei, luând rolul unei asistente medicale. Cum a făcut escrocheria

O tânără a lăsat un bătrân fără suma de 4000 de lei, luând rolul unei asistente medicale. Cum a făcut escrocheria
O tânără a lăsat un bătrân fără suma de 4000 de lei, luând rolul unei asistente medicale

O tânără de 22 de ani din Iași s-a gândit să facă bani printr-o metodă neortodoxă. Femeia a ajuns în atenția polițiștilor după ce a abordat un bătrând pe stradă, pe data de 31 martie, anul acesta.

O nouă metodă de înșelătorie

Tânăra l-a abordat pe bătrân în zona centrală a municipiului Iași. A intrat în vorbă cu el, încercând să obțină mai multe detalii. În acest fel, a aflat că are 70 de ani și că are mai multe probleme din punct de vedere medical.

Odată ce a aflat asta, femeia i-a spus că l-ar putea ajuta pentru că este asistentă medicală. Pentru a căpăta încrederea bătrânului, „asistenta” i-a spus că îi pare cunoscut la prima vedere. Bătrânul a crezut că a dat norocul peste el, așa că a invitat-o acasă pentru a-i cere sfaturi.

Odată ce au ajuns cei doi acasă, bătrânul i-a arătat acesteia câteva documente medicale. Femeia i-ar fi dat câteva sfaturi, iar bătrânul a vrut să-i facă un cadou în semn de mulțumire. Nu avea bani la îndemână, așa că i-a dat un card bancar de pe care i-a spus să scoată 4.000 de lei.

Femeia a scos banii și s-a întors înapoi în casa bătrânului. I-a dat banii, însă avea în plan altceva. De îndată ce a mers la baie bătrânul, tânăra a luat banii și a fugit cu ei, dispărând. Omul a apelat la sprijinul polițiștilor când a văzut că îi lipsesc banii. În scurt timp, oamenii legii au identificat falsa asistentă și au prins-o.

Un caz de furt asemănător

Un bărbat a fost condamnat, recent, de către Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Infracțiunile comise de acesta au fost acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt.

„Instanța stabilește ca inculpatul Daniel Angel Mihai să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 80 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară Iași sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași. De asemenea, admite acțiunea formulată de partea civilă Ioan L. și îl obligă pe inculpat la plata sumei de 2,50 lei către aceasta, cu titlu de despăgubiri civile. Admite, în parte, acțiunea formulată de partea civilă Liliana L. și îl obligă pe inculpat la plata sumei de 2.097 de lei către aceasta, cu titlu de despăgubiri civile”, au precizat magistrații ieșeni.

Sursă foto: „BZI”