Primarul din Ştefăneştii de Jos, acuzat că a violat o minoră de 13 ani. A fost reținut de DIICOT

Primarul din Ştefăneştii de Jos, acuzat că a violat o minoră de 13 ani. A fost reținut de DIICOT
Procurorii DIICOT au decis reținerea primarului din Ştefăneştii de Jos

După mai multe luni de anchetă și verificări, se pare că astăzi procurorii au luat o decizie în privința primarului din Ștefăneștii de Jos. Procurorii DIICOT au decis reținerea lui Ionel Robert Ştefan, sub acuzații de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor. Conform comunicatului DIICOT, în acest dosar au mai fost reținute și alte patru persoane sub aceleași acuzații.

Ionel Robert Ştefan, eliberat și cercetat în libertate

În urmă cu patru ani, în 2018, primarul Ionel Robert Ştefan era acuzat, împreună cu alte persoane, de abuz sexual și vol asupra unei tinere de 13 ani. Procurorii spun că abuzurile s-au repetat de mai multe ori, în mai multe locații deținute de primar. Acesta, în mod repetat, ar fi violat-o pe minora de 13 ani între anii 2017 și 2018.

În iunie anul trecut procurorii luau decizia de reținere pentru Ionel Robert Ştefan, dar acesta declara că nu este adevărat, cerând să se facă și colectarea de probe ADN. După reținere, magisrații de pe lângă Tribunalul Bufteau luau decizia de a-l elibera pe primar, urmând a fi cercetat în libertate.

Procurorii DIICOT au decis reținerea primarului din Ştefăneştii de Jos

Conform unui comunicat emis de DIICOT, astăzi au avut loc percheziții în dosarul în care primarul este acuzat de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor.

Magistrații spun că atât Ionel Robert Ştefan, cât și celelalte persoane implicate, au încercat în nenumărate rânduri să o influențeze pe victimă în a-și schimba declarațiile depuse la dosar. Ca urmare, au luat decizia arestării acestuia și a celorlalte persoane, după cum se arată și în comunicat.

„În vederea îngreunării anchetei penale şi împiedicării tragerii la răspundere a autorilor, suspecţii au întreprins demersuri constând în influenţarea declaraţiilor fetei în faţa organelor judiciare, prin oferirea de foloase patrimoniale şi exercitarea de ameninţări asupra familiei sale.

De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra unui martor denunţător, care a necesitat 11 – 12 zile de îngrijiri medicale, în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare.

În cadrul audierilor, minora a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de procedură penală”, a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

„Persoana vătămată era minoră și a născut”

Procurorii DIICOT au instrumentat cazul, după ce au primit o sesizare din partea poliției, ca urmare a faptului că minora, în vârstă de 13 ani atunci, ar fi născut un copil, cadrele medicale de la maternitate fiind cele care sesizau organele de control.

La acel moment, procurorul Marius Romaș, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, declara:

„Organele de cercetare penală au fost sesizate cu o relativă întârziere. Persoana vătămată era minoră și a născut. Ulterior acestei nașteri au fost sesizate și organele de urmărire penală.

Cercetările au fost efectuate încă de la momentul respectiv însă nu au fost ajutate de mijloacele de probă. Recent au fost administrate probe care au ajutat la atingerea stadiului actual”

Astăzi, Ionel Robert Ştefan a ajuns în arest, urmând ca procurorii DIICOT să trimită în instanță dosarul în care acesta este anchetat.