Primarul din România care oferă localnicilor o recompensă de 20.000 de lei. Ce trebuie să facă pentru a primi banii

Primarul din România care oferă localnicilor o recompensă de 20.000 de lei. Ce trebuie să facă pentru a primi banii
Situația disperată a dus la decizia primarului. Oferă localnicilor o recompensă de 20.000 de lei

Nu sunt puține cazurile în care unii români au oferit recompense pentru ceva anume. Fie că vorbim de pierderea unui animal de companie, fie că vorbim de cazuri de furt. Din păcate, edilul unei localități a decis să facă gestul, ca urmare a nesoluționării de către poliție a unui caz de furt flagrant. Primarul, care oferă localnicilor o recompensă de 20.000 de lei, a recurs la acest gest din disperare. Motivul este că, în ultimele luni, au avut loc extrem de multe furturi.

Hoții surprinși pe camerele de luat vederi, iar poliția dă din umeri

Dacă ai ajuns măcar odată în județul Tulcea, este imposibil să nu fi observat bărcile pescarilor de aici. Deși numărul celor care practică meseria a scăzut, niciunul nu a renunțat la barca sa cu motor. Numai că, cel puțin așa declară primarul unei localități, bărcile au început să dispară, dar nu din cauza localnicilor, ci a furturilor. Locuitorii din comuna Smârdan, din județul Tulcea, s-au trezit peste noapte cu bărcile lăsate fără motoare, și asta din cauza hoților care au ajuns să le fure.

Multe dintre aceste cazuri nu și-au găsit soluționarea, deși Poliția Transporturi Tulcea a demarat mai multe anchete. Conform primarului din localitate, numărul furturilor de motoare a crescut, iar situația a ajuns să fie una disperată. Cel mai recent furt a fost surprins de camerele de luat vederi. Deși imaginile erau concludente, poliția tulceană dă din umeri, spunând că nu au reușit să dea de urma hoților.

Situația disperată a dus la decizia primarului. Oferă localnicilor o recompensă de 20.000 de lei

Deși ai crede că, având și dovada flagrantă a furtului poliția ar putea rezolva cazul, se pare că realitatea este cu totul alta. Primarul din Smârdan, din disperare de cauză, și la presiunile localnicilor, a decis să ofere o recompensă de 20.000 de lei celor care dețin informații sau pot ajuta la prinderea hoților. Ultimul caz, surprins pe camere, rămâne de nerezolvat, având în vedere că făptuitorii erau mascați și imposibil de recunoscut.

De cealaltă parte, Poliția Transporturi Tulcea spune că a demarat dosare penale de furt calificat. Dar din lipsă de informații nu pot soluționa situația. Localnici, mare parte din ei trăind din pescuit, sunt și ei disperați.

Majoritatea spun că nu știu ce să mai facă. Așa că, deși ireală decizia, faptul că s-a ajuns la a o recompensă de 20.000 de lei pare o soluție salvatoare. Rămâne de văzut dacă, în cele din urmă, hoții vor fi prinși și dacă se va putea recupera și prejudiciul făcut.

Urmăriți Playtech.ro și pe