Primarul care tipărește bani pentru localnici. Au valoare și pot fi folosiți

Primarul care tipărește bani pentru localnici. Au valoare și pot fi folosiți
Primarul care tipărește bani pentru localnici

Un primar a luat decizia de a tipări chiar el banii localnicilor. Unde se petrece asta și de ce oficialul a luat o asemenea decizie de unul singur? Valuta are valoare și poate fi folosită.

Primarul care tipărește bani pentru localnici

Un primar tipărește bani pentru localnici. Consiliul local din Santa Marina a tipărit deja echivalentul a 87.800 de euro pentru a ajuta cetățenii fără posibilități în perioada crizei sanitare. Valuta a fost distribuită către cetățenii din provincia Salerno, Italia. În acest context, cei care se află în dificultate din punct de vedere economic în contextul pandemiei de coronavirus au parte de tot ajutor. Banii pot fi folosiți la magazinele locale/supermarketuri sau farmacii. „Aceşti bani pot fi folosiţi doar în localitate şi vor avea aceeaşi folosinţă ca bancnotele convenţionale, a declarat Giovanni Fortunao, primarul din Santa Marina.

Cu aceasă măsură socială, primarul dorește să ajute persoanele în nevoie. Primăria a mai tipărit și bani de 50 de cenți, 1, 5 și 10 euro. „Aceşti bani pot fi folosiţi în localitate şi vor avea aceeaşi valoare ca monedele convenţionale”, a mai susținut sursa citată. Fiecare bancnotă are un design cu simbolurile regiunii. Consiliul local a anunțat de curând că suma de aproape 5.000 de euro din banii tipăriți au mers către un spital local care s-a luptat aprig cu COVID-19, conform 10 Minutes.

Primarul din Santa Marina tipărește bani pentru localnici
Primarul din Santa Marina tipărește bani pentru localnici

Bilanț epidemie în lume (ultimele 24 de ore)

Evolutia in ultimele 24 de ore:

  • La nivel global se inregistreaza 1.166.671 cazuri confirmate de infectie cu coronavirus, din
    care 64.244 decese.
  • Au fost raportate 80.653 cazuri noi, din care 5.079 decese.
  • Cresteri marcate ale numarului de cazuri au fost inregistrate in Statele Unite ale Americii,
    Italia, Spania, Franta, Iran, Turcia, Belgia, Olanda si Marea Britanie

Sărbători în izolare

Angelo Borrelli, șeful Serviciului Național de Apărare Civilă, a amintit că cetățenii trebuie să respecte restricțiile dure impuse. Italienii vor trebui să sărbătorească și Paștele și Ziua de 1 Mai acasă anul acesta. „Cred că da. Nu cred că această situație se va finaliza până la data stabilită. Va trebui să rămânem acasă încă multe săptămâni”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI