Primăriță din Bihor și soțul său, reținuți pentru tentativă de omor după ce au bătut cu sălbăticie un fost procuror

Primăriță din Bihor și soțul său, reținuți pentru tentativă de omor după ce au bătut cu sălbăticie un fost procuror
Primărița din Brusturi, procurorul bătut și soțul primăriței

Momente de groază au avut loc într-un magazin deținut chiar de o primăriță din Bihor și de către soțul acesteia. Potrivit ultimelor informații, cei doi parteneri au bătut fără milă un fost procuror ajuns în locație, fără a mai ține cont de consecințe sau de funcția deținută. La o lună de la evenimentul terifiant, cei doi agresori au fost reținuți, cu puțin timp în urmă, de polițiști, cu propunere de arestare preventivă pentru 24 de ore.

Scene de groază filmate de martori

La finalul lunii septembrie, un fost procuror, în vârstă de 62 de ani, a fost aproape desfigurat cu un clește pentru tăiat lanțuri de către primărița comunei Brusturi, județul Bihor și de soțul acesteia într-un magazin de materiale de contrucții, deținut de cei doi. Potrivit imaginilor video filmate de martori, Ioan Bodogai, a fost desfigurat în bătaie, fiind lovit atât la nivleul membrelor inferioare, cât și la nivelul feței și capului.

“Am fost atacat. Mi s-a fracturat piciorul, am fost lovit în cap”, a transmis victima, într-o filmare.

În cursul zilei de ieri, cei doi agresori, în vârstă de 50 de ani, respectiv, 47, au fost au fost duşi în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri, în dosarul penal deschis sub acuzaţia de tentativă la omor.

Se pare că principalul motiv al izbucniii conflictului a fost acela al unei promisiuni de angajare neonorate din partea primăriței PSD, ceea ce l-a enervat pe procuror, devenind un critic dur al acesteia.

După mai multe ore de audieri, Livia Bârlău şi Petre Bârlău au fost reţinuţi în Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Bihor.

„Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol”, a declarat procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău.

Poziția Parchetului cu privire la agresiunea comisă de primăriță după audierea celor doi

În cursul zilei de astăzi, au fost transmise informații noi privind modul în care s-au defășurat scenele violente petrecute la finalul lunii septembrie.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor anunță, joi, că B.F.P. în vârstă de 50 ani și B.L.D. în vârstă de 47 ani sunt cercetați pentru tentativă la omor. Pe 29 septembrie, B. I., de 62 ani, se afla într-un depozit pentru materiale de construcții din localitatea Brusturi, județul Bihor.

În contextul unui schimb de replici şi a unor acuze reciproce între B.I. şi B.F.P. pe fondul unei stări conflictuale anterioare, B.F.P şi B.L.D au lovit de mai multe ori victima cu pumnii şi picioarele”, a transmis Parchetul, potrivit observatornews.ro.

Ce traumatisme a suferit fostul procuror

„B.I. a fost trântit la pământ de B.F.P., după care acesta din urmă a lovit în continuare victima, de mai multe ori, peste corp şi în zona capului cu un cleşte de tăiat metal lung de 40 de centimetri. Concomitent, suspecta B.L.D. a lovit victima, care se afla câzută la pământ, în repetate rânduri, peste corp şi în zona capului cu mâinile şi picioarele.

În urma agresiunii, B.I. a suferit mai multe leziuni, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene, care necesită 30 zile de îngrijiri medicale, respectiv la un picior, răni ce necesită 100 zile îngrijiri medicale. Victima a rămas căzută la pământ în depozit, iar B.F.P. și B.L.D au plecat fără să se îngrijească de starea victimei şi fără să solicite ajutor medical pentru victimă”, a transmis Parchetul, potrivit sursei citate.

Ce pedeapsă vor primi cei doi agresori

Potrivit ultimelor informații, conflictul a pornit de la faptul că procurorul îi promisese susținere în campania electorală, în schimbul unui job în Primărie. Pentru că promisiunea nu a fost onorată. fostul procuror începuse să o șicaneze foarte tare pe femeie.

Mai mult, pentru a se răzbuna, agresatul s-ar fi aliat cu mai mulți consilieri din opoziție, îndemnându-i să scrie cereri de informații publice despre activitate Primăriei, reclamându-l inclusiv pe soțul femeii la Direcția Antifraudă pentru  infracțiunea de revindere a tractoarelor pe un site, fără a mai plăti taxe.

Până în acest moment nu a fost depusă plângere penală, însă polițiștii din cadrul investigațiilor criminale din cadrul Poliţiei oraşului Aleşd s-au autosesizat, fiind  întocmit până în acest moment dosar penal  pentru loviri şi alte violenţe.

„În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor suferite se va face încadrarea juridică a faptei şi vor fi luate măsuri legale în consecinţă”, a declarat, joi, pentru Adevărul, Ioana Lascău, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.