Cum a anulat Primăria Pitești un festival culinar din cauza vizitei lui Dragnea: ce invocă autoritățile

Autor: Ciprian Ioana - 10:08, 16 mai 2019

Liderul PSD, Liviu Dragnea, își continuă periplul prin țară, în plină campanie electorală. Iar autoritățile din orașele vizitate fac tot posibilul pentru ca social-democrații să se bucure de toată atenția.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, are programată o vizită în județul Argeș, vineri, pe 17 mai. Autoritățile din județ s-au pregătit ca la carte, pentru ca totul să decurgă fără incidente, scrie presa locală.

Ar fi de așteptat ca liderul PSD să ajungă și în Pitești, iar Primăria a luat toate măsurile necesare pentru ca evenimentele de campanie să nu fie perturbate. Jurnaliștii din Argeș scriu că Street Food Festival, care ar fi trebuit organizat în weekend-ul 17-19 mai, a fost anulat.

Liviu Dragnea Miting PSD craiova baie de multime

Street Food Festival a fost anulat cu câteva zile înainte de vizita lui Dragnea

Primăria Pitești nu a anunțat, oficial, motivul pentru care festivalul a fost anulat. A distribuit, însă, postarea în care se anunța că evenimentul nu va mai avea loc în weekendul 17-19 mai, ci în luna iunie.

„Prieteni dragi din Pitești, avem o veste importantă. Din motive logistice, suntem nevoiți să amânăm festivalul din acest weekend. Dar fiți fără griji, vă vom vizita în luna iunie, cu street-food delicios și concerte senzaționale, așa cum v-am obișnuit deja. Mulțumim pentru înțelegere.”

Orașul Pitești este condus de primarul Cornel Ionică, cel care a revenit în această funcție după ce a avut câștig de cauză într-un proces legat de un posibil conflict de interese. Cornel Ionică este unul dintre liderii PSD importanți din teritoriu.

El a fost ales primar în 2016, după ce, anterior, avusese trei mandate de viceprimar, adică numărul doi din Primărie după Tudor Pendiuc.

Cornel Ionică a lipsit de la conducerea Primăriei doar în perioada în care a fost derulat procesul privind conflictul de interese.

Agenția de Integritate a anunțat, în martie 2016, că Ionică se află în conflict de interese pentru că, în calitate de viceprimar, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local din data de 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator.