Primar din Iași, filmat gol-pușcă într-un butoi cu murături. Explicația e savuroasă FOTO

Primar din Iași, filmat gol-pușcă într-un butoi cu murături. Explicația e savuroasă FOTO
Un primar din Iași s-a filmat gol, spălându-se într-un butoi pentru murături

Primarul unei comune din Iași a făcut baie gol într-un butoi de murături, ziua în amiaza mare. Edilul nu e la primul episod controversat.

Un primar din Iași s-a filmat gol într-un butoi de murături

Petre Doboș, primarul comunei Răchiteni din județul Iași, s-a filmat în timp ce se îmbăia într-un butoi de murături. El a publicat imaginile pe contul personal de Facebook spre amuzamentul internauților. Alesul local a atașat și un mesaj clipului video, pentru a da sens acțiunii sale.

„Mens sana in corpore sano” (n.r. o minte sănătoasă într-un corp sănătos) – este mesajul transmis pe edil.

Primarul PNL este la cel de-al doilea mandat în fruntea primăriei Răchiteni și nu a avut un parcurs politic prea liniștit. În toamna anului trecut, cu puțin timp înainte de alegeri, a făcut cărțile pentru a rămâne în funcția dorită, deși legea nu îi permitea asta. Astfel, și-a salvat mandatul în ultima săptămână de campanie electorală înainte de alegerile locale 2020.

A fost condamnat pentru că a ucis un tânăr 

Condamnat în anul 2019 pentru că a ucis un tânăr într-un accident rutier, Doboș ar fi trebuit să-și piardă dreptul de a mai candida, dar nu a permis ca secretarul primăriei să emită referatul pentru încetarea mandatului. Documentul a fost redactat chiar înainte de alegeri, astfel că oficialul a rămas fără mandat doar pentru o săptămână. Liberalul a candidat pentru un nou mandat și a câștigat bătălia la Primăria Răchiteni.

De altfel, el și-a calculat pașii încă de la momentul condamnării penale; și-a mazilit fostul secretar al comunei și a pus constant persoane noi pe această funcție. În cele din urmă, cum magistrații de la Curtea de Apel Iași i-au suspendat și pedepsele accesorii, acesta putea candida pentru un nou mandat pe perioada 2020-2024, iar pentru a nu pierde postul din Primăria comunei Răchiteni, Doboș a lungit emiterea referatului la maximum. Tocmai cu patru zile înainte de ziua alegerilor locale secretarul comunei a emis către Prefectura Iași referatul respectiv.

„Dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei aplicate inculpatului Doboș Petre pe un termen de încercare de 4 ani, stabilit conform dispozițiilor art. 82 Cod penal din 1969 . În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969, pe durata suspendării condiționate a executării pedepsei închisorii, suspendă și executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului”, au decis judecătorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI