Elena Udrea, mișcare împotriva judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare. Detalii noi

Elena Udrea, mișcare împotriva judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare. Detalii noi
Elena Udrea: ”Fac plângere penală faţă de judecătorul care a pronunţat sentinţa”

La începutul acestei luni Elena Udrea prima decizia Curții de Apel București. Decizia era de 8 ani de închisoare în dosarul de dare și luare de mită în care era inculpată. Ulterior fostul politician mai primea o decizie de interdicție de a părăsi România, care a fost anulată. Acum, însă, fostul ministru al turismului are alte probleme legate de acest dosar. Reacțiile acesteia vin pe fondul unor neregului descoperite în dosarul în care este acuzată.

Elena Udrea atacă motivarea sentinţei

Controversatul dosar în care Elena Udrea a fost acauzată și i s-a dat sentința de opt ani, conform politicianului,a re multe neregului. Fostul politician acuză procurorii pentru faptul că ar fi inclus în dosar fapte care ar fi avut loc în cu totul altă perioadă, decât cea anchetată inițial în dosarul de corupție. Elena Udrea acuză judecătorul care i-a dat sentința, de abuz. În același timp și-a anunțat intenția de a depune o plângere penală față de judecătorul care i-au dat sentința pe 2 martie.

”Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani? Au fost puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale. Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător a fost pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală.

Este vorba două instigări la luare de mită, urmate de două spălări de bani. Adică patru fapte în total. Acum vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri. Un raport GRECO şi aşa mai departe. Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale. Nu în baza codului penal valabile la acea vreme. Ci în baza unor convenţii europene şi a unor raporate GRECO şi a altor documente subsecvente.”, a declarat Elena Udrea marți seara la Antena 3.

”Fac plângere penală faţă de judecătorul care a pronunţat sentinţa”

Mergând mai departe cu acuzele la adresa judecătorului de caz, Elena Udrea a anunțat că va depune o plângere penală pe numele judecătorului, acuzându-l pe acesta de abuz. Fostul politician a spus că ar fi acuzată pentru fapte care nu ar avea nicio legătură cu dosarul din 2009.

”Cum să spui că am spălat bani în 2009 proveniţi din fapte penale din 2010 – 2011 – 2012? Doamna judecător a trebuit să motiveze  o decizie de condamnare pe toate capetele de acuzare. Decizie pe care a dat-o, eu cred, că nu de una singură. I-o fi făcând plăcere să mă condamne. Poate a fost plăcerea dânsei personală faţă de mine. Dar cu siguranţă, să mă condamni pe toate capetele de acuzare absurde pur şi simplu. Nu puteam să spăl banii în 2009 pentru fapte din 2010 – 2011.

Asta arată că dânsa s-a văzut în situaţia în care a dat o decizie,. A dat condamnările şi a trebuit să găsească apoi motivări. Ca să acopere scandalul celor care citesc legea, citesc decizia şi cunosc legea şi şi-au dat seama ce enormitate este această motivare, a venit cu aceste cancanuri, cu o discuţie dintre Ioana Băsescu şi Giovani pentru că atrag atenţia, sunt mondenităţi”, a declarat fostul ministru.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI