Primar bătut crunt chiar de către cei cărora le-a construit o casă, în Iași. Totul a fost filmat

de: Ionuț Vieru
01 03. 2021

Doi indivizi din comuna ieșeană Roșcani au ajuns în arest după ce au sărit la mai multe persoane de pe stradă. Printre persoane se număra și primarul comunei, Genovel Gheorghiu.

Primar bătut de doi bărbați

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei acuzați sunt Vasilică Pantelimon Pîrvu și Bogdănel Pîrvu. Potrivit primarului, la scandal au luat parte mai multe persoane din familia Pîrvu. După un incendiu, primarul comunei Roșcani le-a construit o casă familie Pîrvu. Pe de cealaltă parte, cei doi bărbați arestați, susțin că ei ar fi fost agresați de către primar.

După incident, doi dintre membrii familiei au fost reținuți, apoi arestați. Sâmbătă, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au acceptat cererea făcută de anchetatori pe numele lui Bogdănel Pîrvu și Vasilică Pantelimon Pîrvu.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpaților Vasilică Pantelimon Pîrvu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe (4 infracțiuni), pe o durată de 30 de zile. Dispune arestarea inculpatului Bogdănel Petru Pîrvu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe (4 infracțiuni), pe o durată de 30 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

Primarul din Roșcani a povestit cum a ajuns la spital

Primarul comunei Roșcani, Ginovel Gheorhiu, a fost contactat de către reporterii „BZI” pentru a povesti cum a ajuns la spital.

„Miercurea trecută, în jurul orei 16:00, am fost sunat de un consătean, care mi-a povestit că ar fi fost agresat de membrii acestei familii. Din informațiile pe care le dețin, membri ai familiei Pîrvu ar fi oprit pe uliță niște cetățeni care se deplasau cu căruțele, pentru a verifica dacă au lemne și dacă au acte pentru lemnele respective. Nu știu în ce calitate au făcut ei lucrul ăsta, că nu sunt nici polițiști, nici nu lucrează ca pădurari sau pentru Ocolul Silvic… Mă rog, cică de aici ar fi izbucnit scandalul”, a declarat primarul Ginovel Gheorghiu.

Primarul a făcut tot posibilul pentru a ajuta familia, așa că își poate explica într-un singur mod scandalul.

„Există o vorbă în popor: «Știți cum e țiganul! Dacă nu îi dai și sâmbăta, degeaba îi dai tot anul!»”, a încheiat primarul Gheorghiu, care, în prezent, este acasă, fiind externat din Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

În momentul de față, polițiștii ieșeni fac cercetări pentru lovire sau alte violențe, amenințare și furt, tulburarea liniștii publice.