Cum se va renunța la masca de protecție în școli. Anunțul ministrului Educației

Cum se va renunța la masca de protecție în școli. Anunțul ministrului Educației
Cum urmează să se renunțe la masca de protecție în școli? Anuțul oficialilor despre această etapă

Relaxarea în privința măștii de protecție în spațiile libere a fost marcată în ziua de 15 mai, iar oamenii se gândesc deja la momentul în care vom scăpa definitiv de ea. În ce condiții poate fi eliminată în școli? Iată detaliile din cadrul Ministerului Educației!

Cum se va renunța la masca de protecție în școli? Care sunt condițiile?

Masca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber, iar majoritatea oamenilor tânjesc la renunțarea acesteia și în alte spații. Ministrul Educației vine cu detalii despre condițiile pentru eliminarea acesteia și în curtea școlii.

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul, ulterior a subliniat faptul că de mâine alți 200.000 de elevi urmează să meargă fizic la cursuri. Oficialul a declarat că masca va putea fi eliminată doar dacă fiecare unitate de învățământ se va asigura să aibă un program decalat în continuare, astfel pauzele să fie luate diferit și să nu existe aglomerație atunci când elevii ies în recreație.

Ministrul a mai precizat că aceasta este condiția pentru cei care merg fizic la cursuri și care-și doresc să nu mai poarte protecția în timp ce se află totuși în aer liber: „Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii.”

Amintim că rata de incidență a scăzut în ultimele zile, iar toate județele de pe teritoriul României au intrat în scenariul verde mult așteptat de români, aducându-i astfel pe elevi la cursuri în format fizic.

„Ne pregătim de relaxare”

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori.

În interior vom avea de asemenea relaxări care încep, majoritatea, din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, capacitatea de servire în restaurante. În ceea ce privește funcționarea școlilor, păstrăm normele care țin de rata de incidență. E previzibil ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum.”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI