Prima reacție a Ucrainei după discursul halucinant al lui Vladimir Putin. Ce scop are, de fapt, mobilizarea parțială în Rusia

Prima reacție a Ucrainei după discursul halucinant al lui Vladimir Putin. Ce scop are, de fapt, mobilizarea parțială în Rusia
Volodimir Zelenski, anunțul momentului

Oficialii Ucrainei nu au întârziat să ofere primele declarații după discursul pe care Vladimir Putin l-a ținut în această dimineață. Liderul Kremlinului a acuzat în repetate rânduri Occidentul, amenințând inclusiv cu armele nucleare. Vladimir Putin s-a adresat poporului său, pe care l-a anunțat că a fost semnat decretul de mobilizare parțială, care obligă peste 300.000 de rezerviști să se înroleze în armată. Ce părere are Ucraina despre noul plan al dictatorului.

Ucraina nu se teme de amenințările lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a ținut primul discurs de la izbucnirea războiului, iar o lume întreagă s-a oripilat în urma informațiilor mincinoase și a dezinformărilor pe care acesta le-a transmis preț de mai multe minute. Din păcate, întreaga sa pledoarie nu a făcut decât să demonstreze încă o dată că Rusia este capabilă de orice, bazându-se pe niște informații mincinoase demla care pleacă și ajungând până la a distruge o lume întreagă.

Ca și în discursul în care și-a explicat operațiunile militare începute în Ucraina, și astăzi, chiar de Ziua Internațională a Păcii, Vladimir Putin nu a contenit în a transmite acuzații fără nicio bază, precum cea în care susține că aliații NATO „șantajeză” Moscova cu armele nucleare sau că Occidentul dorește să îi distrugă țara. Mai mult, drept răspuns, liderul rus a avertizat că va face tot ce este necesar pentru a-și proteja poporul de aceste „pericole”.

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, folosim toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul. Aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin într-un discurs televizat adresat națiunii.

Drept replică, oficialii ucraineni au afirmat, puțin mai devreme, că mobilizarea parțială a armatei, de către Putin, nu este o surpriză, fiind un pas previzibil. Mai mult, aceștia au avertizat Rusia că această mișcare va atrage și mai multă antipatie a tuturor țărilor.

Omul lui Volodimir Zelenski dezvăluie adevărul din spatele amenințărilor Rusiei

Deși ar fi fost de așteptat ca Ucraina să se teamă de asemenea amenințări halucinante, Mihailo Podoliak, un consilier prezidențial ucrainean, a declarat că prin decizia lui Putin de a mobiliza armata se evidențiază clar faptul că „războiul nu decurge conform planului Moscovei”.

Mai mult, potrivit unei analize rapide a discursului lui Putin, Podoliak susține că Rusia încearcă insistent să acuze Occidentul pentru izbucnirea războiului.

În discursul de marți noapte, Volodimir Zelenski a anunțat că armata ucraineană descoperă în continuare atrocitățile pe care soldații ruși le-au comis în zonele recuperate recent de Ucraina. Liderul ucrainean le-a mulțumit autorităților și cetățenilor care se implică în demascarea masacrului rusesc.

”Continuăm măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă. Atrocităţile ruseşti sunt înregistrate, oamenii arată unde ocupanţii aveau camere de tortură, unde au ascuns cadavrele celor ucişi, depun mărturie despre cine i-a ajutat pe ocupanţi.

Le sunt recunoscător tuturor ofiţerilor de poliţie implicaţi în stabilirea adevărului despre crimele ocupanţilor”, a afirmat Zelenski, marți seară.