10 sept. 2021 | 18:15

Angajatul TVR Adrian Sobaru renunță la grevă. Prima reacție a TVR-ului și informații de ultimă oră despre starea lui de sănătate

News
Angajatul TVR Adrian Sobaru renunță la grevă. Prima reacție a TVR-ului și informații de ultimă oră despre starea lui de sănătate
Adrian Sobaru acuză TVR de diminuarea salariului cu 50%

În 2010, în plenul Parlamentului României, un român recurgea la un gest disperat de protest împotriva politicienilor români. Adrian Sobaru se arunca de la unul din balcoane în gol cerându-și drepturile. Ca un miracol protestatarul scăpa cu viață, fiind operat doar la față. Astăzi, la 11 ani de la acest gest, Adrian Sobaru este în greva foamei în fața instituției unde lucrează de mai bine de 31 de ani.

Angajatul TVR Adrian Sobaru renunță la grevă

UPDATE 10 septembrie, ora 18:00: Angajatul TVR Adrian Sobaru a renunțat la protestul său după ce, în urmă cu 5 zile, a început greva foamei. Decizia sa vine în urma discuției pe care a avut-o cu doamna Ramona Săseanu, Directorul General Interimar al SRTv. Informația a fost confirmată de către postul tv, printr-un comunicat oficial.

”Subliniem faptul că, încă din data de 6 septembrie, ziua începerii protestului, și până la momentul renunţării, conducerea și alți reprezentanți ai Televiziunii Publice au dialogat permanent cu Adrian Sobaru, starea de sănătate i-a fost monitorizată constant, cadrele medicale ale instituţiei deplasându-se la locul protestului pentru a-l evalua. De asemenea, domnul Sobaru a fost asistat, zilnic, de psihologul instituţiei.

După 5 zile de protest, colegul nostru a renunțat la demersul său în urma discuției avute cu Directorul General Interimar al Televiziunii Române, însă reprezentanții SRTv, inclusiv echipa medicală, vor păstra legătura cu Adrian Sobaru pentru a ne asigura că starea sa de sănătate este bună, fiind pregătiți să intervină în cazul în care situația o impune”, se anunță în comunicatul TVR.

Primele reacții oficiale ale conducerii TVR în cazul grevistului

Deși Adrian Sobaru declara că actualul director interimar, Ramona Săseanu, ar fi luat legătura cu el, acesta spune că nu speră la vreo rezolvare imediată a situației în care se află. De cealaltă parte, conducerea TVR a trimis, ca urmare a materialului cu Adrian Sobaru, un comunicat la redacție.

În comunicat oficialii TVR spun că au încercat să ia legătura cu Adrian Sobaru, că știu despre problemele sale, dar că situația îi depășește atât instituțional, cât și legal. O altă precizare făcută în acest comunicat spune că „ Intenţiile şi motivele domnului Adrian Sobaru care l-au determinat să recurgă la această formă de protest sunt de natură privată, non instituţională.”

„Încă din prima zi a declanşării protestului spontan, reprezentanţii conducerii SRTv au iniţiat discuţii cu domnul Adrian Sobaru.

Problemele domniei sale sunt cunoscute, sunt în analiza factorilor de decizie, dar o mare parte dintre acestea exced atribuţiile instituţionale şi legale ale SRTv.

Până în prezent, din punct de vedere formal, administraţia SRTv nu a primit nicio sesizare, notă scrisă sau revendicare.”, spun reprezentanții TVR în precizări.

Adrian Sobaru se află în greva foamei în fața TVR. De patru zile protestează

După 11 ani de la gestul disperat, Adrian Sobaru a decis de data asta să facă greva foamei în fața instituției publice de televiziune. Românul lucrează aici de 31 de ani, iar de la funcția de operator lumini, astăzi a ajuns tehnician mecanic.

Reporterii Impact.ro au stat de vorbă ieri cu Adrian Sobaru, în încercarea de a afla ce l-a determinat să treacă la acest mod de protest. Realitatea este că a rămas cu puțin sub 50% din salariul pe care-l avea până în prezent și cu un copil bolnav de autism și cu noi probleme de sănătate.

„(…)Am tot fost mutat de colo colo, acum sunt tehnician mecanic, am pornit de la funcția de operator lumini. Mi-a scăzut drastic salariul, nu am mai avut deplasări, ture de noapte, am pierdut cam 50% din bani. Din ce să trăim, eu, soția, și cei doi copii?

(…) Am un fiu bolnav de autism, dar este în categoria înalt funcțional, cu mai puține probleme. A absolvit Politehnica, studii în limba germană, profilul Electronică și Telecomunicații, și, pentru că în România nu putea face Master, a plecat în Germania. Are nevoie de 7.000 de lei lunar, pentru cazare, mâncare, tot ce trebuie.”, le-a declarat Adrian Sobaru reporterilor Impact.ro.

Adrian Sobaru acuză TVR de diminuarea salariului cu 50%

În interviul acordat redacției Impact, Adrian Sobaru a vorbit și despre faptul că salariul i s-a micșorat cu cel puțin 50%. Acesta este, de altfel, unul din motivele deciziei de intra în grevă.

De cealaltă parte grevistul vorbește și de imposibilitatea de a-și mai întreține fiul la studii în Germania, cerând instituției, odată revenirea la salariu inițial, dar și un nou ajutor financiar pentru a-și putea susține fiul bolnav de autism.

Și în acest caz reprezentanții TVR, în precizările trimise la redacție, au făcut referire la aceste două situații, declarând:

„Din discuţiile verbale pe care le-a purtat cu reprezentanţii TVR, reiese că, la modul general, acţiunea domniei sale nu este îndreptată împotriva instituţiei. Nemulţumirile sale au în vedere anumite persoane pe care le consideră responsabile de diminuarea veniturilor, fapt ce constituie o lovitură directă asupra copiilor domniei sale şi o cauză a deteriorării climatului la locul de muncă.

Totodată, acţiunea sa vizează obţinerea unui ajutor financiar din partea instituţiei pentru susţinerea studiilor de master ale fiului domniei sale, care urmează cursuri în străinătate. Salariatul SRTv a discutat, în mai multe rânduri, de la începutul protestului, atât cu Directorul General Interimar Ramona Săseanu, cu şefii ierarhici, cât şi cu alţi reprezentanţi ai SRTv.” se mai arată în precizările TVR.

PlaySport
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Cancan.ro
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Stirile PROTV
A început lupta pentru putere în clanul Corduneanu. Cine sunt cei trei pretendenți la "tron" după decesul lui Costel
Romania TV
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Capital.ro
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
EVZ.ro
Gabriel Cotabiță, implicat într-un scandal amoros. A divorțat pentru amantă
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Capital.ro
Lista camerelor fixe pentru rovinietă şi RCA. Toţi şoferii trebuie să ştie asta
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIE MAI MARE! De la 1 SEPTEMBRIE să le luăm în calcul la calculul pensiilor
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro