Prima prințesă care ar putea deveni regină dacă se căsătorește cu o femeie. Cum este posibil
Prima prințetă care poate deveni Regină și dacă se căsătorește cu o femeie! Acest detaliu a făcut înconjurul lumii, iar oameni de peste tot au fost extrem de curioși de viața acesteia și de cum se poate acest lucru.
Prima prințesă care poate fi Regină și dacă se căsătorește cu o femeie
Oameni din întreaga lume au rămas surprinși de moștenitoarea Amalia. Aceasta poate să devină Regină și dacă se căsătorește cu o femeie. Prima moștenitoare a Regatului Țărilor de Jos se poate căsători cu cine dorește și tot să devină Regină, a explicat recent prim-ministrul interimar Mark Rutte într-o intervenţie în Parlament, potrivit BBC.
Oficialul a subliniat acest lucru răspunzând unei întrebări adresate în scris în propriul partid legat de orientarea celui cu care se căsătorește un moștenitor. Căsătoriile între persoane de același sex sunt legale în Olanda începând din 2001, dar s-a presupus în cele din urmă că asta nu se aplică tocmai și monarhiei, având în vedere nevoia unui moștenitor al tronului. Rutte a spus că este vorba despre ‘situații teoretice’, dar următoarea Regină ar putea fi căsătorită și cu o femeie.
„Cabinetul nu consideră că un moştenitor al tronului sau regele ar trebui să abdice dacă el sau ea ar dori să se căsătorească cu un partener de acelaşi sex”, a explicat el.
„Este teribil de complicat”
Viitorul prințesei Amalia, prima născută din familia Regelui Willem-Alexander, este analizat intens după ce în această vară s-a pus în prim-plan scenariul în care aceasta va alege să-și unească destinul cu un partener de același sex. Nu există însă niciun indiciu care ar indica acest lucru în realitate, ci doar speculații și ipoteze.
Moștenitoarea Țărilor de Jos va împlini 18 ani în luna decembrie și este de așteptat să înceapă cursurile universitare anul viitor. Pe perioada studenției aceasta a refuzat să primească venitul regal de care dispune în urma titlului său. „Este teribil de complicat”, a explicat Rutte. Constituţia olandeză prevede că regele sau regina pot fi moşteniţi de un „descendent legitim”.
Tocmai acest scenariu i-a făcut pe doi membri ai Parlamentului din partidul liberal al lui Rutte să întrebe dacă actualele limitări în privința căsătoriei regale respectă ‘normele și valorile din 2021’.
20 de ani de la prima căsătorie gay din lume
„E mai drăguț să îl prezinți altor oameni: «el este soțul meu, e omul meu»”, le-a spus Dolf reporterilor, răsfoind împreună „cu soțul lui” un album cu fotografii și bucăți din ziarele care le-au relatat nunta. „Acel moment m-a ajutat să mă accept pe mine”, a mai spus Dolf, după ce și-a celebrat căsătoria cu partenerul său, arată news.trust.org.
„Au existat oameni care mi-au spus că Olanda va fi prima și ultima țară a lumii care să permită căsniciile gay, restul lumii nu ne va urma. Aproape 30 de țări au urmat însă exemplu olandez”, își amintește Hnek Krol, unul dintre parlamentarii care au susținut legea în 2000.
Țările în care căsniciile gay au fost legalizate sunt: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Marea Britanie, Canada, Columbia, Costa Rica, Danemarca, Ecuador, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Malta, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Portugalia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Uruguay și SUA.