Prima piață închisă în București. Decizia de ultimă oră în Capitală

de: Stan Nicu
29 07. 2020

Autoritățile au decis închiderea unei piețe din București din cauza epidemiei de coronavirus, respectiv a nerespectării regulilor impuse de starea de alertă aflată în vigoare. Inspectorii au descoperit și produse neconforme, fără acte de proveniență sau chiar stricate. Astfel, organele de control au dat cu amenzi în stânga și în dreapta și au hotărât închiderea spațiului comercial.

Aceasta este prima piață închisă din București. Decizie de ultim moment în Capitală

Autoritățile au efectuat un control fulger în Piața Reșița din București. Au fost descoperite mari nereguli, astfel că piața a fost închisă. Piața Reșița, din Sectorul 4, a fost închisă pentru nerespectarea măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului. Inspectorii DSU au descoperit că piața nu avea circuitele de intrare și ieșire, nu se găsea dezinfectant, iar angajații nu purtau măști și mănuși.

În plus, la magazinele alimentare au fost descoperite carne expirată, produse de patiserie fără documente de proveniență sau fără termen de valabilitate afișat.

Piața Reșița a fost închisă

Inspectorii au desoperit produse stricate

De asemenea, autoritățile care au efectuat controlul au descoperit și legume și fructe mucegăite. Toate produsele neconforme au fost confiscatea sau retrase de la comercializare.

Piața Reșița nu a mai fost curățată și dezinfectată de o lună

Toate produsele vor fi distruse, potrivit autorităților. O altă problemă descoperită în urma controlului mixt a fost cea a curățeniei din piața Reșița.

Mai exact, spațiul nu mai fusese spălat și igienizat de mai bine de o lună, deși acesta este folosit zilnic de mii de oameni.

Gunoaiele erau depozitate chiar în Piață

De asemenea, inspectorii au descoperit că depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, acestea fiind depozitate chiar în incinta pieței, au mai informat
oficialii Primăriei Sectorului 4.

Pe lângă faptul că piața Reșița a fost închisă, autoritățile de control au dat și 17 scancțiuni în valoare totală de 50.700 de lei.