Prima ”gafă” a lui Moise Guran ”în politică”. În 2015, îi acuza pe cei care lasă jurnalismul pentru un partid

În urmă cu o zi, Moise Guran a făcut un anunț neașteptat, la Europa FM. Vedeta postului de radio le-a adus ascultătorilor la cunoștință că își va încheia cariera, în calitate de jurnalist. În vârstă de 45 de ani, acesta va activa în rolul de politician, vestea plecării din presă fiind comentată și de alți foști membri ai media de la noi, precum Lucian Mîndruță.

Prima ”gafă” a lui Moise Guran ”în politică”

La doar o zi de la asumarea acestei poziții, Moise Guran a avut parte de prima lui „gafă”, în calitate de politician. Fostul jurnalist îi critica, cândva, pe cei care lasă jurnalismul în favoarea politicii. De asemenea, acest lucru se întâmpla cu nu atât de mult timp în urmă, fiind vorba de o postare pe Facebook, din anul 2015.

Prima ”gafă” a lui Moise Guran ”în politică”. În 2015, îi acuza pe cei care lasă jurnalismul pentru un partid
Moise Guran și-a anunțat, miercuri, intrarea oficială în politică și în partidul USR-PLUS

Miercuri, Moise Guran a anunțat la radio că nu va mai face parte din presă, ci va intra în politică. Acesta s-a alăturat partidului USR-PLUS. Funcția pe care o va ocupa este cea de coordonator pentru campaniile electorale, de la alegerile locale și cele parlamentare. Pe lângă alegerile din acest an, pe care le va gestiona, acesta va mai face parte și din comitetul executiv al partidului condus de Dan Barna.

În 2015, îi acuza pe cei care lasă jurnalismul pentru un partid

Îi critica, cu patru ani în urmă, pe colegii care renunță la presă în favoarea politicii. De asemenea, îi sfătuia pe aceștia să își ia o vacanță, înainte de a face un asemenea pas. Părerea pare să i se fi schimbat, între timp, fiind cunoscut și că a purtat câteva discuții cu liderii USR-PLUS, pentru a se alătura partidului.

„Înainte să apară orice fel de sondaje secrete, făcute de nu știu cine, vă spun doar atât: nu detest nimic mai mult decât detest un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică. E o indecență în sine față de ea (de meserie), față de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri în meseria lor de bază) dar este și o trădare față de public. Dacă ești jurnalist și vrei să candidezi undeva, mai bine iei o pauză, câțiva ani, să nu te mai asocieze lumea cu ceea ce ai făcut înainte”, scria Moise Guran, pe Facebook, pe 19 octombrie 2015.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI