Cum arată prima femeie fotomodel cu sindromul Down: este campioană mondială la gimnastică

de: Puiu Alexandru
08 07. 2019

Într-o lume în care frumusețea de pe Instagram și Facebook a creat o generație de femei tinere care au o problemă majoră cu imaginea de sine, prima femeie fotomodel cu sindromul Down desfiineațează stereotipurile.

În mod normal, ar trebui ca fiiecare dintre noi să se simtă frumos în felul său. Această filozofie are beneficii reale asupra încrederii de sine și te ajută să fii mai bun într-o varietate de activități. În plus, dacă ai încredere în tine, ți-e mai ușor să-ți faci prieteni, să-ți găsești un partener și poate chiar un loc de muncă. Din păcate, noțiunea de frumusețe pe care o vedem răspândită la TV și online este construită din ce în ce mai mult în jurul unor standarde nerealiste. 

Încearcănd să desființeze toate stereotipurile legate de frumusețea tradițională și, mai ales, de posibilitățile pe care le au în viață persoanele cu sindromul Down, Chelsea Werner a devenit fotomodel. Acesta este numele tinerei din imaginea de mai sus din Danville California. Ea este o gimnastă de renume mondial, dar până de curând, nu a putut să-și înceapă cariera de fotomodel din pricina preconcepțiilor din industrie.

Tânără americancă suferă de sindromul Down, o maladie ereditară cauzată de o aberație cromozomială. Această afecțiune se reflectă într-o dezvoltare mai lentă a abilităților intelectuale și a psihicului unei persoane. Cu toate acestea, povestea lui Chelsea Werner a făcut deja înconjurul lumii, având în vedere că a fost campioană națională a Statelor Unite la gimastică în competiția Special Olympics, dedicată persoanelor cu diverse forme de handicap. Tot ea a câștigat campionatul mondial de două ori.

Chelsea face gimanstică de la patru ani. Ea a îmbrățișat această activitate pentru a-și dezvolta și întării musculatura, o problemă reală pentru copii cu sindromul Down. Nu se aștepta să ajungă campioană mondială și, cu atât mai puțin, fotomodel.