17 dec. 2023 | 22:11

Prima declarație a lui Marius Budăi, după ce fostul ministru a fost prins într-o mașină furată la Vama Sculeni: ”Am crezut că e o farsă”

Politică
Prima declarație a lui Marius Budăi, după ce fostul ministru a fost prins într-o mașină furată la Vama Sculeni: ”Am crezut că e o farsă”
Declarațiile lui Marius Budăi, după ce a fost prins la vamă într-o mașină furată: "În primă fază, chiar am crezut că este o farsă".

Fostul ministru PSD al Muncii Marius Budăi a făcut primele declarații, după incidentul de la Vama Suculeni. Politicianul a fost prins, împreună cu parlamentarul Dan Constantin Șlincu, într-o mașină care figura în baza de date europeană ca fiind furată din anul 2016. Firul evenimentelor de la frontieră.

Marius Budăi, prins într-o mașină furată la Vama Sculeni

Fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, și parlamentarul Dan Constantin Șlincu, au fost prinși la punctul de trecere al frontierei Vama Sculeni, într-o mașină furată. Cei doi politicieni se deplasau din Chișinău spre Botoșani, cu intenția de a merge acasă.

Au plecat din țară înainte cu o zi, la punctul de trecere al frontierei cu Republica Moldova agenții de poliție explicându-le că ar exista o anumită problemă în legătură cu autoturismul cu care circulă, însă aceasta nu ar fi apărut concret în sistem. La vama românească însă, lucrurile s-au clarificat.

Te-ar putea interesa și: Cine este Marian Neacșu, cel care asigură interimatul la Ministerul Muncii. A fost condamnat în trecut pentru corupție și a fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea

Mașină cumpărată în 2015, figurând ca fiind furată din 2016

Vameșii de la punctul de trecere al frontierei Vama Sculeni i-au explicat lui Dan Constantin Șlincu, care se afla la volanul mașinii, că aceasta figurează în baza de date europeană ca fiind furată din Belgia încă din urmă cu șapte ani de zile.

Astfel, autoritățile le-au cerut celor doi politicieni români să parcheze autoturismul deoparte, fiindcă figurează ca fiind furat încă din anul 2016. Mașina era achiziționată de Dan Constantin Șlincu în anul 2015, cu contract de vânzare-cumpărare. Marius Budăi a făcut primele declarații în acest sens.

„În primă fază, chiar am crezut că este o farsă”

„În primă fază, chiar am crezut că este o farsă și n-am luat în serios ceea ce mi se spune, după care mi s-a spus clar că așa este și atunci am urmat procedurile legale. Mașina a fost sigilată, iar noi ne-am chemat o altă mașină și am plecat spre casă.

Colegul meu a achiziționat mașina care deja era înmatriculată în anul 2015 în România, ca aseară să afle că maşina este furată”, a declarat Marius Budăi, într-o intervenție televizată la postul TV Antena 3 CNN.

Firul evenimentelor de la punctul de trecere Suculeni

Fostul ministru PSD al Muncii le-a mulțumit și i-a felicitat pe lucrătorii din punctul de trecere a frontierei Sculeni, susținând că aceștia au fost extrem de riguroși și, în același timp, civilizați. Le-au explicat politicienilor că trebuie să lase mașina în punctul respectiv.

Ulterior, s-au urmat procedurile legale. Dan Constantin Șlincu i-a solicitat soției printuri, fotografii la contractul de cumpărare și la cartea de identitate, din care s-a observat că mașina a fost înmatriculată prima dată în România de o doamnă, de la care politicianul a cumpărat-o în anul 2015.

Te-ar putea interesa și: Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru al Muncii în urma scandalului căminelor groazei. Klaus Iohhanis a semnat decretul de numire a noului ministru

Îmbunătățiri procedurale/legale la Ministerul de Interne?

Marius Budăi a declarat, pentru sursa citată, că urmează să aibă o discuție extrem de serioasă cu specialiștii din Ministerul de Interne, pentru a îmbunătăți procedural sau legal situația: „Nu după 8 ani de zile să vedem ce s-a întâmplat”.

„Este pentru prima dată când colegul meu iese din țară cu această mașină din afara UE, spre Republica Moldova. Ştiu această mașină când era la dumnealui din 2015, dar vă dați seama că i se poate întâmpla oricui.

Achiziționezi o mașină și afli după 8 ani că mașina ta, de fapt, este furată din Belgia. Ceva este neclar aici”, a spus fostul ministru PSD al Muncii.

Marius Budăi a explicat că intenționa să își facă o rată la bancă pentru a-și achiziționa un autoturism, însă circumstanțele în care s-a aflat recent l-au pus pe gânduri. Mai ales fiindcă autoturismul a fost găsit după atât de mult timp, el fiind declarat furat la nivel european.

PlaySport
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Ego.ro
Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!
Stirile PROTV
Declarație comună: Rusia și China avertizează împotriva războiului nuclear și convin să extindă exercițiile militare
EVZ.ro
Viața la bloc: Care sunt spațiile comune ale imobilelor de locuințe. Cum se împart cheltuielie
Digisport.ro
”Șocant”: au decis să divorțeze, după 12 ani! ”Cea mai frumoasă femeie din lume” crede că urmează o altă ”lovitură”
Adevarul
Casnica din România care și-a depus actele de pensionare, deși nu a lucrat o zi în viața ei. Cum s-a tranșat situația
BZI.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cinci zodii care sunt predestinate să se întâlnească. Există o mare atracție între ele
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro