Profețiile bibilice par tot mai aproape de realitate, iar acest lucru sperie omenirea. Un exemplu clar este acela al secării râului Eufrat, așa cum a avertizat Biblia, astfel că un raport guvernamental a avertizat că râurile Tigru și Eufrat s-ar putea usca până în 2040. Acest lucru înseamnă că principala sursă de apă potabilă din Orientul Mijlociu va disparea definitiv.
În Biblie se preconizează că odată cu secarea râului Eufrat, vor începe să să aibă loc lucruri imense la orizont, poate chiar prezicerea celei de-a doua veniri a lui Isus Hristos și răpirea. Apocalipsa 16:12 spune că „Al şaselea înger a vărsat potirul lui peste rîul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, cari au să vină din Răsărit”. Chiar dacă avertismentele ne sperie, lucrurile care păreau pur bibilice ajung să lovească planeta.
Înainte de a se vărsa în Golful Persic, Eufratul, împreună cu fluviul Tigru, străbate Siria și Irakul de astăzi. Timp de mii de ani, râurile gemene au permis comunităților agricole și orașelor mărețe să înflorească în Mesopotamia, care este considerată leagănul unora dintre cele mai vechi civilizații ale lumii.
În decursul a câteva decenii, a devenit din ce în ce mai evident că sistemul fluvial Tigru-Eufrat seacă. Astfel că, nu este de mirare că un raport guvernamental din 2021 a avertizat că râurile ar putea seca complet până în 2040, ca urmare a scăderii nivelului apei și a secetelor cauzate de schimbările climatice.
Sateliții gemeni de la NASA pentru recuperare gravitațională și experimente climatice (GRACE) au colectat imagini ale acestei zone în 2013 și au descoperit că bazinele râurilor Tigru și Eufrat au pierdut 144 de kilometri cubi (34 de mile cubi) de apă dulce din 2003.
Datele actuale „GRACE” indică faptul că cele două fluvii înregistrează o rată alarmantă de scădere a stocării totale de apă în bazinele fluviale Tigru și Eufrat, care au o a doua cea mai rapidă rată de pierdere a apei subterane de pe Pământ, după India”, a declarat Jay Famiglietti, cercetătorul principal al studiului și hidrolog și profesor la UC Irvine.
Gândul la consecințele viitoare creează o adevărată tensiune la nivel mondial, însă o prăbușire totală a sistemului fluvial ar însemna un dezastru pentru regiune. Milioane de oameni din Turcia, Siria și Irak sunt dependenți de Tigru-Eufrat pentru apă. Pe măsură ce râurile încep să se usuce, disputele internaționale privind accesul cresc alarmant. Aceste tensiuni permanente au împiedicat, de asemenea, găsirea unor soluții venite din partea guvernelor implicate.