Prețurile pentru benzină și motorină, în luna august, au crescut. Cât a ajuns să coste un litru de carburant

Prețurile pentru benzină și motorină, în luna august, au crescut. Cât a ajuns să coste un litru de carburant

Vești proaste pentru șoferi! Prețurile pentru benzină și motorină înregistrează, în luna august, creșteri semnificative. Astfel, pentru alimentarea autovehiculului, șoferii vor plăti cu 2.0% mai mult pentru un litru de motorină. Când este vorba de benzină, aceștia vor fi nevoiți să plătească ceva mai mult.

Cu cât au crescut prețurile la benzină și motorină

Spre deosebire de luna iulie, prețurile la carburanți înregistrează, în această perioadă, creșteri mai mari. Astfel, potrivit site-ului peco-online.ro, comparativ cu luna trecuta, pretul mediu al unui litru de benzină s-a majorat, în august, cu 3.2%. Asta înseamnă că un plin, respectiv 50 de litri, a ajuns să coste astăzi cu 9.0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Sunt creșteri și în cazul prețului de la motorină. Așadar, pretul mediu al unui litru de motorină a crescut în prezent cu 2.0%. În urma unui calcul, rezultă că un plin, adică un total de 50 de litri, costă astăzi cu 5.5 lei mai mult decât în luna anterioară.

Foto: autoblog.md

Unde alimentezi cel ma ieftin în România

Pentru a veni în sprijinul șoferilor, Consiliul Concurenței a lansat platforma online www.monitorulpreturilor.info, unde se poate verifica prețul combustibilului în diferite zone ale țării, iar conducătorii auto vor putea astfel să identifice cel mai bun raport cantitate-preț.

Dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, astfel încât aceştia să poată alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate”, declara, în urmă cu câteva luni, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, care spunea că noua aplicație va avea drept rezultat transparentizarea pieței.

Astfel, șoferii pot consulta prețul carburantului la fiecare stație de pe traseul lor, indiferent dacă este vorba despre benzină (standard/premium), motorină (standard/premium) sau GPL. Aplicația afișează pe hartă și stațiile de încărcare destinate mașinilor electrice.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI