18 feb. 2022 | 11:22

Preț halucinant pentru un apartament de 7mp în Londra. Cu cât se vinde după ce a fost închiriat pentru 800 de lire

Diverse
Preț halucinant pentru un apartament de 7mp în Londra. Cu cât se vinde după ce a fost închiriat pentru 800 de lire
Cel mai mic apartament de pe piață din Londra

Imaginați-vă cum ar fi să vă petreceți viața în doar 7 metri pătrați. Ar fi suficient spațiu pentru un pat, o toaletă și un duș, o chiuvetă, un cuptor cu microunde. Pe lâng asta mai puneți câteva spații de depozitare. Dar nu ar fi loc pentru o bucătărie în care să gătești, pentru decorațiuni, pentru un loc în care să depozitezi echipamentul pentru hobby-uri sau pentru a primi pe cineva în vizită. Un astfel de apartament a fost scos recent la vânzare în Londra. Prețul este unul extrem de mare pentru ceea ce oferă.

Un apartament din Londra, scos la vânzare pentru 50.000 de lire sterline pentru 7 metri pătrați

Vânătorii de proprietăți obișnuiți cu prețurile exorbitante din Londra ar putea fi scuzați dacă ar avea o a doua impresie atunci când văd un apartament pe piață pentru 50.000 de lire sterline. Din păcate, există o capcană.

Proprietățile la prețuri accesibile în Londra sunt aproape nemaiauzite. Există un apartament în estul Londrei care a ieșit recent pe piață la un preț destul de ieftin. Piedica este că este, de asemenea, printre cele mai mici din oraș.

Micuța garsonieră din Clapton, Hackney, are doar 7,5 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că există puțin spațiu de locuit, dar este vândută ca fiind „o modalitate excelentă de a intra pe scara proprietății”.

În acest spațiu există un pat de o persoană, un dulap, rafturi, un cuptor cu microunde, spațiu pentru un mic frigider, o masă rabatabilă și o chiuvetă, dar fără aragazuri. Există, de asemenea, o cameră de toaletă separată, dotată cu toaletă, chiuvetă, duș și suport pentru prosoape.

Licitația pentru această proprietate s-a încheiat deja, online, pe 16 februarie. Respectivul apartament a avut un preț de pornire de 50.000 de lire sterline. Pentru a pune lucrurile în context, prețul este mai mic decât depozitul mediu al unui cumpărător care își cumpără prima locuință, care este în prezent de 53.935 de lire sterline.

Cel mai mic apartament de pe piață din Londra

Stuart Collar-Brown, un director al „My Auction”, compania imobiliară online care a vândut studioul, a declarat: „Apartamentul este mic – dar, de asemenea, nu poți cumpăra o proprietate cu drept de închiriere pe termen lung în centrul Londrei pentru 50.000 de lire sterline, așa că este o mare oportunitate pentru cineva de a urca pe scară.”

El crede că este cel mai mic apartament de pe piață din Londra. Proprietatea are 994 de ani rămași pe contractul de închiriere. Micuțul imobil se află la primul etaj al unei clădiri transformate în stil victorian. Clădirea situată în Lower Clapton, în estul Londrei, este la câțiva pași de cafenelele, barurile și restaurantele de pe Chatsworth Road și Lower Clapton Road.

A fost confirmat faptul că, din cauza dimensiunii, un cumpărător nu s-ar califica pentru un împrumut. Adjudecătorul crede că acesta este motivul pentru care va atrage interesul investitorilor.

„Nu este deloc surprinzător când randamentul mediu al chiriilor în Londra este de sub 5%. Iar dacă este cumpărat la prețul orientativ de 50.000 de lire sterline, acest apartament va produce puțin peste 19%.

Asta înseamnă că în puțin peste cinci ani vă veți fi recuperat banii.”, a declarat dl Collar-Brown.

Apartamentul este prezentat ca un exemplu de cât de inaccesibile au devenit locuințele din capitala britanică. Julia Rugg, cercetător la Centrul pentru politici de locuințe al Universității York, a declarat pentru The Guardian că vânzarea din Clapton reflectă „natura exagerată a pieței imobiliare din Londra” și a spus că ar fi o evoluție îngrijorătoare dacă microapartamentele ar fi considerate o soluție pentru accesibilitatea locuințelor.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro