24 feb. 2022 | 13:31

Președintele Ucrainei îl compară pe Putin cu Hitler. Reacția clară a șefului Statului

Sănătate
Președintele Ucrainei îl compară pe Putin cu Hitler. Reacția clară a șefului Statului
Ce a transmis seful statului cetatenilor

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a calificat atacul rusesc drept un blitzkrieg și a spus că Vladimir Putin a atacat precum „Germania nazistă”. Șeful statului l-a comparat pe președintele rus cu Adolf Hitler. Rusia a bombardat mai multe orașe din Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie, după ce șeful statului rus a publicat un videoclip în care își motiva decizia, spunând că este, de fapt, un gest „de apărare”.

Președintele Ucrainei spune că Putin a acționat ca „Germania nazistă”

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că Rusia a atacat ca ‘Germania nazistă’ și a calificat atacul drept un blitzkrieg. Adresându-se poporului ucrainean, Zelensky a făcut apel la cetățeni să rămână calmi și a spus că țara nu va renunța la libertatea sa.

„Fiți pregătiți să vă apărați casele și orașele. Ucraina nu-și va ceda libertatea. Libertatea are o valoare supremă. Am fost atacați de Federația Rusă așa cum a fost atacată Germania nazistă în cel de-al doilea război mondial”, a fost mesajul transmis de președintele Zelensky pe Twitter.

„Rusia a atacat statul nostru în mod perfid dimineața, așa cum a făcut Germania nazistă în anii #2WW. Începând de astăzi, țările noastre se află în părți diferite ale istoriei mondiale. ?? a pornit pe calea răului, dar ?? se apără & nu va renunța la libertatea sa, indiferent de ce crede Moscova”, a mai transmis acesta pe rețeaua socială.

Vladimir Putin a început bombardamentele în Ucraina

Anunțul incendiar al președintelui rus a fost făcut în timp ce Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite s-a reunit de urgență în legătură cu criza ucraineană.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a implorat pe Putin să nu meargă la război. „Dacă, într-adevăr, se pregătește o operațiune, am un singur lucru de spus, din adâncul inimii mele”, a declarat Guterres.

„Domnule președinte Putin, opriți trupele dumneavoastră să atace Ucraina. Dați o șansă păcii. Au murit deja prea mulți oameni”.

Timp de luni de zile, Kremlinul a negat planurile de a invada Ucraina, chiar dacă Rusia a adunat zeci de mii de soldați de-a lungul graniței.

Invazia rusă în Ucraina a trimis unde de șoc în Europa și în întreaga lume, amenințând în același timp să destabilizeze regiunea înconjurătoare și să zguduie piețele globale.

Rusia a invadat Ucraina și în 2014, anexând Crimeea în acest proces. Iar din acel an, Rusia a sprijinit rebelii într-un război în estul regiunii Donbas, care a făcut peste 13.000 de victime.

 

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Zodiile care vor avea o săptămână de vis! Scapă în sfârșit dintr-o relație toxică
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Temperatura perfectă la care se spală rufele. Nicio bacterie nu va scăpa
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
L-au eliminat! Victorie totală pentru Putin. A scăpat de marele său dușman
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro