Dacă urmează să călătorești singur sau în grup în București și dorești sugestii privind zona culinară, articolul de astăzi este pentru tine. National Geographic a dezvăluit care sunt cele mai bune preparate pe care le poți gusta în capitala României și unde le poți descoperi.
De la mâncarea de stradă la garnituri și aperitive tradiționale sau aparținând altor culturi, în București ai parte de preparate copioase. Este aproape imposibil să îți placă ceva și să nu găsești în restaurantele din capitala țării. National Geographic a făcut câteva recomandări inedite în materie culinară.
Dacă îți place mâncarea și ești o persoană gurmandă, te invităm să pornești într-o călătorie inedită a papilelor gustative în București. Te poți pregăti să rămâi plăcut surprins de aromele mâncărurilor din capitala României. Iată care sunt localurile unde găsești mâncărurile deosebite.
1. Kané: ridiche albă murată și gulie afumată
Aici este despre spectacol și despre aromă. Deși nu este un restaurant vegetarian, chef Cătălin Bejenariu pune în valoare versatilitatea legumelor de înaltă calitate care abundă în România, cu meniuri de degustare care urmează anotimpurile, scriu jurnaliștii de la National Geographic.
2. Zexe: prăjitura Carmen Sylva
Chef cofetar Ana Consulea respectă rețete românești istorice de prăjituri, dar promovează și propriile creații contemporane. Tortul Carmen Sylva, numit după pseudonimul literar al Reginei Elisabeta a României, a fost creat în 1893 pentru cea de-a 50-a aniversare regală.
3. Dacia 25: ciuperci cu usturoi & mămăligă fondue
Dacia 25 este un mic bistro unde poți savura una dintre cele mai populare feluri de mâncare – mămăligă cremoasă acoperită cu ciuperci sotate în unt, usturoi și cimbru. Făina de porumb este gătită cu lapte și cremă și trei brânzeturi diferite. Ciupercile pot fi morlii, gălbiori, boletus sau orice altceva de sezon.
4. Noua B.A.R: ciorbă de sturioni din zer
Finalistul MasterChef România, Alex Petricean, își exprimă creativitatea într-un loc relaxat și rafinat, Noua B.A.R., unde produce o ciorbă pescărească din Delta Dunării, cu sturion și zer, care dă un plus de cremozitate și un gust plin de satisfacție, notează National Geographic.
5. DeSoi: tartar de friptură asiatică
La DeSoi poți mânca preparate ce par simple, însă sunt mult mai complexe în realitate. Tartarul asiatic, în care carnea este combinată cu ghimbir proaspăt, sos de soia și ulei de susan și are topping flamboiant de tăiței crocanți, este cel mai recomandat spre a fi încercat.
6. Bucătăria.Localfood: COP
COP – cartofi prăjiți, ouă și Pleșcoi – este farfuria perfectă de mâncare confortabilă și totodată care să îți ofere senzația de sațietate pentru câteva ore cel puțin. Carne de oaie tocată cu satâr, usturoi, boia de ardei, cidru de iarnă și busuioc uscat, cartofi prăjiți și ouă – așa arată farfuria sățioasă.