25 mai 2023 | 11:09

Preotul Vasile Ioana, despre semnificația neștiută a Înălțării Domnului. Ce trebuie să facă credincioșii neapărat

Știri generale
Preotul Vasile Ioana, despre semnificația neștiută a Înălțării Domnului. Ce trebuie să facă credincioșii neapărat
Părintele Vasile Ioana, în biserică Sursă foto: doxologia.ro

Înălțarea Domnului este o sărbătoare creștină de o mare importanță, ea având loc în fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului. Anul acesta, credincioșii o sărbătoresc astăzi, pe 25 mai, însă nu multă lume cunoaște toate semnificațiile acestei zile. Pe lângă sensul propriu, de Înălțare a Domnului la cer, preotul Vasile Ioana susține existența unor sensuri la fel de profunde ca și cel de bază. Iată ce ar trebui să știe și să facă credincioșii pentru a avea o viață împlinită.

Ce semnificație are sărbătoarea Înălțării Domnului

Înălțarea Domnului este o mare sărbătoare creștină care ne conectează cu Dumnezeu. În fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului, ortodocșii sărbătoresc ziua în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri, în timp ce îi binecuvânta pe ucenicii săi și s-a așezat de-a dreapta Tatălui.

Fiind una dintre cele mai importante sărbători de peste an, în calendarul ortodox este însemnată cu cruce roșie, astfel că trebuie repsectate reținerile pe care toți credincioșii le cunosc. În plus, astăzi se înroșesc ouă, se pregătesc bucate tradiționale, similare cu cele de la masa de Paști. În această zi, contrar salutului de la Paște, atunci când credincioșii își spun „Hristos a Înviat”, de data aceasta,  fiecare dintre noi este bine să ne salutăm cu afirmația „Hristos S-a înălțat!”, răspunsul fiind „Adevărat S-a înălțat!”.

Cunoscutul părinte, Vasile Ioana, a explicat, recent, ce alte semnificații mai are această mare sărbătoare. În primul rând, ea ne conectează și mai mult cu Dumnezeu, gândurile noastre fiind mai mult decât de obicei concentrate către Cer. În plus, părintele susține că datoria fiecărui credincios este aceea de a se ridica deasupra lucrurilor obișnuite, pentru a cunoaște o altă latură a existenței, una de natură spirituală.

„Este sărbătoarea Înălțării, în care Domnul nostru Iisus Hristos îl ridică pe om la cer. Reședința sufletelor noastre este sus, în împărăția lui Dumnezeu”, a transmis părintele.

Cine mai este sărbătorit astăzi

Odată cu Înălțarea Domnului se mai sărbătoresc și eroii care au apărat țara și s-au ridicat deasupra lucrurilor simple, oferind un exemplu de urmat pentru toată lumea.

Din acest motiv, parintele Vasile Ioana face apel la credincioși să lase pentru puțin timp toate preocupările lumești, induse de societate, și să-și ridice capul către Cer, să se gândească cum să-și cultive valorile spirituale și cum să aibă grijă de suflet, în detrimentul consumerismului.

„Înălțarea Domnului are și o altă semnificație, el ne cheamă pe toți să ne înălțăm deasupra lucrurilor obișnuite. De aceea, astăzi îi sărbătorim și pe eroi, pe cei care au murit pentru țară și s-au ridicat deasupra lucrurilor obișnuite ale vieții. Eroii sunt comoara noastră.

Societatea de astăzi ne cere mereu să consumăm și să facem abuz. Există foarte multe tentații și ispite, însă Dumnezeu ne cheamă astăzi să ne uităm spre cer. Hai să ne uităm și spre cer!

Să ne uităm la valorile spirituale, pentru că sufletul nostru merge sus și duce cu el tot ce am făcut bine și rău. Îndemnul meu este să citim mai mult din cuvântul lui Dumnezeu, să ne iubim aproapele, să sărbătorim viața și să ne ținem inimile sus”, a afirmat părintele Vasile Ioana, la Antena 3 CNN.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Capital.ro
Telefonul înregistrează tot ce vorbim, fără să știm. Metoda simplă prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
TRADIȚII de FLORII! E TOTAL INTERZIS
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro