Cum face un preot politică în biserică: „Mie nu mi-e frică de cei care au acel #rezist.” VIDEO

Cum face un preot politică în biserică: „Mie nu mi-e frică de cei care au acel #rezist.” VIDEO
Preotul din Giroc face politică în biserică

Preotul Daniel Mateia a fost filmat în timp ce făcea politică în biserică, în timpul unei slujbe. Părintele a vorbit despre bugetul pe anul 2019 și a făcut apel la enoriași să doneze bani pentru lucrările la locașul de cult din comuna Giroc. El a adus în discuție religia președintelui Klaus Iohannis, dar și tragedia din Colectiv.

„Dacă nu ar fi fost generozitatea consiliului local vă rog frumos să mă credeți, biserica era undeva tot la nivelul subsolului. Nu e vina consilierilor că nu există buget, cum cineva în trecut căuta să inducă în eroare. Nu. Este vina aceluia care nu are cruce pe biserica pe care el o reprezintă. Are un buzdugan.

Atenție mare! Și ceea ce spun eu acum îmi asum cu toată responsabilitatea pentru că trebuie să lupți împotriva celor care luptă împotriva bisericii și împotriva crucii. Un om care a trimis bugetul statului de nu știu câte ori la tot felul de verificări și la tot felul de transcrieri și așa mai departe. Nu spun să măgulesc pe nimeni, dar noi, reprezentanții bisericii, trebuie să avem verticalitate pentru că vorbim de axis mundi”, sunt cuvintele rostite de preotul Daniel Mateia în timpul slujbei.

Politică în biserică, în numele Domnului

Preotul a ținut să menționeze la un moment dat că nu face politică în biserică, deși era clar că asta face.„Nu mai trebuie să ne fie frică de nimeni. Mie nu mi-e frică de cei care au acel #rezist, care m-au scos afară când am fost cu crucea în zona nouă: plecați de la noi că noi suntem atei, suntem agnostici, noi suntem cine suntem. Trebuie să avem curaj și să spunem.

Într-adevăr există un eșicher politic care este pentru valorile neamului românesc, pentru biserică, cu păcatele lor, cu virtuțile lor. Dar să nu fi tu unul care să fi tot Gică contra, să spui nu și nu la orice se caută să se facă bun în țara asta. Frățiile voastre… Eu nu fac politică ca preot, dar trebuie să vedem ce este bine și ce este rău”, a mai spus părintele, știrbind din timpul care ar fi trebuit folosit pentru cele sfinte.

Preotul a făcut referire la tragedia din Colectiv și la comuniști

Cel care ar trebui să Îl slujească pe Dumnezeu și-a transformat predica într-un discurs politic și a făcut referire la tragedia din Colectiv și la comuniști. „Aduc aminte evenimentul tragic, ferească Dumnezeu, cu acel club, dezmăț. Ce-o fi fost acolo, în care au murit oameni, care au fost duși acolo de ăla urâtul, nu de către preoții bisericii. Atenție! Dar cu ce-o fi fost de vină Patriarhul Daniel că nu a ieșit în stradă? Sau preoții? Să mă ierte Dumnezeu.

(…) Adevărul, crucea deranjează. Parcă fac alergie. Comuniștii, înainte de 1989, au avut mai mult respect față de biserică decât au… Nu vreau să spun, că nu vreau să fiu catalogat că țin cu ăia, că nu țin cu ceilalți”, a continuat părintele Daniel Mateia.

Nici presa nu a scăpat de criticile preotului. „Există o presă tembelă care caută să denigreze tot ce e bun și sfânt în țara asta. Suntem la mijlocul Postului. Să vedeți câte ispite o să mai apară de acum încolo. Până acum a fost ce a fost”, a conchis preotul din Giroc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI